Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

www.vfm.dk

 

 

 

28. november 2008

 

 J.nr. 2006-225

Tilsendes adressater på høringslisten

 


 

Høring:

Udkast til forslag til Lov om ændring af lov om social service (Markedsføring af leverandører af samt servicebevis til personlig og praktisk hjælp)

 

Vedhæftet fremsendes høringsudkast til Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Markedsføring af leverandører af samt servicebevis til personlig og praktisk hjælp).

 

Lovforslaget udmønter to forslag fra regeringens kvalitetsreform, der begge sigter mod at forbedre vilkårene for modtagere af personlig og praktisk hjælp gennem øgede valgmuligheder for den enkelte.

 

Med forslagets del om markedsføring af leverandører af personlig og praktisk hjælp ophæves kommunalbestyrelsens forpligtelse til i forbindelse med frit valg af leverandør at udarbejde et ensartet informationsmateriale vedrørende de af kommunen godkendte leverandører af personlig og praktisk hjælp. I stedet forpligtes den kommunale myndighed til at oplyse, hvilke leverandører der er godkendt, og til at formidle leverandørernes eventuelle informationsmateriale til de borgere, der er visiteret til personlig og praktisk hjælp efter servicelovens § 83.

 

Med forslagets del om indførelse af servicebeviser får kommunerne mulighed for at tilbyde de borgere, der er visiteret til personlig pleje og/eller praktisk hjælp efter servicelovens § 83, et servicebevis. Med servicebeviset kan borgerne selv ansætte en person eller virksomhed til at levere hjælpen. Borgerne er som udgangspunkt selv arbejdsgiver i ordningen, men kan vælge at overdrage retten til at ansætte hjælpen til en nærtstående, en organisation eller en virksomhed.

 

Velfærdsministeriet skal anmode om eventuelle bemærkninger til lovudkastet

senest 19. december 2008.

 

Høringssvar bedes sendt elektronisk til [email protected] og [email protected].

Forslaget sendes i høring, jf. vedlagte høringsliste, og er tilgængeligt på høringsportalen på www.borger.dk.

 

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Nanna Mørch på telefon 3392 9278 eller til Mie Henriette Eriksen på telefon 3392 9260.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Nanna Mørch