Text Box: j.nr. 09-051778
Dato : 31.03.2009

                                                                                                              

 

 

 

 

 

Til

                          Folketingets Skatteudvalg

 

 



I høringsprocessen om L 46 – Forslag til lov om ændring af lov om afgift af lønsum m.v. (Afgiftsmæssig ligestilling mellem offentlig og privat virksomhed m.v.), Folketingsåret 2007-08, 2. samling havde Foreningen af Statsautoriserede Revisorer følgende bemærkninger: Offentlige trafikselskaber, der har udliciteret driften til entreprenører, men selv er den reelle/formelle sælger af billetter m.v. til borgere, må antages at skulle betale afgift af egne lønninger. Dette er dog uklart, og den præcise hensigt bør præciseres i forslaget.”

 

I en kommentar til henvendelsen fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer har SKAT oplyst, at SKAT ikke er bekendt med, at offentlige trafikselskaber, der har udliciteret driften til entreprenører, har aktiviteter, der er omfattet af lønsumsafgiftspligten, da de ikke leverer momsfri persontransport og har i den forbindelse henvist til SKM2006.395.LSR og SKM2007.455.SKAT for en uddybning. SKAT konkluderer herefter, at L 46 intet ændrer ved dette.

 

Ved besvarelsen lagde SKAT til grund, at når driften var udliciteret, ville der ikke længere være personale i trafikselskaberne, som var beskæftiget med momsfri personbefordring.

 

SKAT er efterfølgende blevet gjort opmærksom på, at SKATs forudsætning ikke er korrekt, idet der efter trafikselskabernes udlicitering af driften kan være personale i trafikselskaberne, som fortsat er beskæftiget med aktiviteten ”momsfri personbefordring”. hvilket medfører, at det pågældende trafikselskab pr. 1. januar 2009 vil være omfattet af lønsumsafgiftspligten for egne lønninger.

 

SKAT beklager, at man ved afgivelsen af svaret ikke har været opmærksom på, at der til trods for udlicitering fortsat kunne være personale beskæftiget med aktiviteten ”momsfri personbefordring”. SKAT udsender et styresignal herom.

 

 

 

                          Kristian Jensen

 

 

                                                                              /  Tina R. Olsen