Retsudvalget 2008-09
REU Alm.del Bilag 518
Offentligt
680014_0001.png
Nyhed!Terapi-serien
r
w~f
Kærlighed og overlevelseBarneseksualitet og seksuelle traumerAf Katrine Zeuthen
978-87-500-4094-1 • 240 sider • 269 kr. inkl. moms

Bogen udkommer fredag den 15. maj 2009

Seksuelle overgreb forhindrer børn i at udvikle evnen til atskelne mellem fantasi og virkelighed. Derfor er indsigt iforholdet mellem udviklingen af børns seksualitet og seksuelletraumer nødvendig, hvis vi skal blive bedre til at forståbetydningen af dette.Med udgangspunkt i teoretisk psykoanalyse, psykoanalytiskterapi og tre gennemgående fortællinger fra det terapeutiskerum viser forfatteren, hvorfor denne indsigt er nødvendig.Denne viden har afgørende betydning for, hvordan vi arbejdermed og forholder os til sager, hvor børn er udsat for seksuelleovergreb.I bogen præsenteres en teori om, hvad det betyder for barnetsudvikling, at voksne lærer barnet at skelne mellemmodsætninger, for eksempel indre og ydre virkelighed, behovog tilfredsstillelse, lyst og ulyst, frivillighed og tvang, og ikkemindst mellem omsorg og overgreb. Dette gælder både irelationer, hvor barnets behov varetages, og i relationer, derudsætter barnet for den voksnes perverse behov.
Katrine Zeuthen (f. 1970) erautoriseret psykolog, ph.d. ogansat som adjunkt på Institutfor Psykologi på KøbenhavnsUniversitet. I 2002 modtog hununiversitetets guldmedalje ogHelsefondens forskerpris for sitspeciale Fantasien ivirkeligheden.Ud fra et psykoanalytisk fokusbeskæftiger hun sig terapeutiskog teoretisk med børnsudvikling og børn udsat forseksuelle overgreb.Hun er forfatter til flere artiklerog en efterspurgt underviserog foredragsholder.
Bogen henvender sig til psykologer, pædagoger,socialrådgivere og andre faggrupper, der arbejder professioneltmed børn.Bogen udkommer iTerapi-serien,tæs mere om serien påakademisk.dk.
AKADEMISKFORLAG