Skrejrup d. 7-2 2009

 Til Samtlige medlemmer af adoptionsnævnet

og samtlige folketingsmedlemmer.

 

  Kan det virkelig være rigtigt og er det rimeligt, at det stadig – i dette moderne samfund – er umuligt for et ungt par at adoptere et barn eller to, blot fordi pigen er for kraftig. Tror I ikke, hun kan være lige så god en mor som alle andre??

  Jeg ved godt, at det er fordi, man mener, at hun lettere kan blive syg – og måske dø – end alle andre. MEN ….. alle kan blive syge og også dø før tid (Der er ingen, der forbyder kraftige mennesker selv at få børn , de kan jo også blive syge og dø alt for tidligt!)

  Men enlige kan nu adoptere. HVAD SKER DER, hvis denne mor dør, så er der ingen tilbage. Jo, der er formodentlig noget familie bagved. Når ET PAR adopterer, er der stadig en forælder tilbage, hvis den ene dør, og der er normalt to sæt forældre bagved plus andet familie.

Alternativet for det eller de børn, som ikke bliver adopteret, er et liv på børnehjem eller i værste fald på gaden, og som voksen står de alene uden en familie bagved.    HVILKET LIV MON DE FÅR??

 I har jo nok gættet, at jeg er en potentiel bedstemor, og jo, jeg ønsker det da for mig selv, men mest for de to unge, som brændende ønsker sig nogle børn, og ikke mindst for de børn, som ellers ”bliver snydt”!

 Manden i det pågældende par har nogle nedarvede defekter, - ikke noget dødeligt – som han ikke ønsker at lade gå videre til evt. børn. Det synes jeg er meget ansvarligt tænkt. De unge lever et sundt aktivt liv, har begge gode jobs, hus m. have, hund, bil og sommerhus, bor i et roligt forstadskvarter – ikke langt til skole og sport. Der er gode betingelser for et par børn og der er to sæt bedsteforældre bagved.

SKULLE DET IKKE KUNNE MÅLE SIG MED ET BØRNEHJEM?

 Pigen er for kraftig, men fejler eller aldrig noget, men de unge kan ikke få hjælp, hverken til ægsortering, donorsæd eller adoption.

DE KAN IKKE ANDET, END AT GÅ OG LÆNGES!

 Andre unge kan være narkomaner, alkoholikere eller sent udviklede, her gør man intet for at undgå, at disse sætter indtil flere børn i verden, og myndighederne er ofte længe om at gribe radikalt ind trods det, at børnene ikke udvikler sig normalt.(hvt ”Er du mors lille dreng?) Det er naturligvis smertefuldt at få sit barn anbragt, men det er mindst lige så smertefuldt at blive kasseret til at blive forældre, og så samtidig tænke på, at mange børn mangler et hjem.

 Jeg ved fra flere unge par, at de finder alle de mange undersøgelser og spørgsmål meget ydmygende. Jeg håber virkelig, at man reviderer i ”behandlingen” af par, og at det fremover bliver lidt lettere at blive godkendt til adoption. Ikke mindst for børnenes skyld. Så ville man formentlig også mindske den illegale handel med spædbørn.

 For mange børns og mange unge pars skyld håber jeg virkelig, at man vil tage mit brev alvorligt og ændre reglerne, så lidt flere får mulighed for et godt liv.

På forhånd tak.

MVH Birgit Nielsen

Skrejrupvej 2

8410 Rønde

Tlf.  8637 1399 el 2285 2634