Forældreansvarsloven, det bedste I, i folketinget har gjort for danske skilsmissebørn
19. oktober 2008
Forældreansvarsloven som trådte i kraft 1. oktober i fjor, er unægtelig det bedste som har sket danske skilsmissebørn i nyere tid.
Jeg tillader mig at uddybe dette kort.
Hvis forældre som f.eks. er voldelige eller uegnet til at ha del i forældremyndigheden, bliver der ikke dømt samvær og denne forældre får heller ikke del i forældremyndigheden. Dette står klart i Forældreansvarslovens §11 og §21. Læs venligst disse 2 paragraffer og vejledningen til Forældreansvarsloven.
Hvis der alligevel er tildelt samvær og del i forældremyndigheden, er det en sagsbehandlerfejl i Statsforvaltningen eller dommer fejl i retten, og intet andet.
Tidligere formand for Børnerådet, Klaus
Wilmann, forsvarer
Forældreansvarsloven som han kalder det største fremskidt for børns
rettigheder siden Folketinget i 1991 ratificerede FN's børnekonvention.
Jeg tillader mig at uddybe ovenstående til bunds.
Forældreansvarsloven blev enstemmigt vedtaget i det forrige folketing, da det har været indlysende i mange år, noget måtte ske, men realistisk set skete det vel først i fjor fordi 2 – 3 folketingsmedlemmer blev skilt før forældreansvarsloven, og dermed erfarede den gamle lov, på den hårde måde, som bestemt ikke var til barnets bedste og barnets tarv, bl.a. at ha 2 ligeværdige forældre og et godt forhold til begge forældre, hvilket er ekstremt vigtig for børnene i resten af deres liv. Så noget meget positivt kom der ud af det, og bedre sent end aldrig.
Efter forældreansvarsloven er en del kvinder/mødre blevet ualmindelig utilfredse med loven i det de ikke længer kan sidde på tronen og kontrollere alt alene. Før forældreansvarsloven rev de blot forældremyndigheden ud af hænderne på fædrene, og mange gange blot for a provokerer, irritere fædrene eller fordi de ikke var enige i bodelingen eller andet useriøst, som intet havde med deres fælles bør at gøre, og uden grund. Bopælsforælderen fik ene-forældermyndighed, uanset, som i 90 % af tilfældene var mor. Bopælsforælderen/mor flyttede blot til den anden ende af landet hvis de ønskede at chikanere eller forhindre samvær, og loven tillod dette, dengang.
De mange negative artikler i dagen medier om forældreansvarsloven, er udelukkende skrevet af kvinder, og er ren useriøs og propaganda, og ingen af deres påstande er dokumenterede. De er totalt useriøse og på ingen måder understøttet af undersøgelser eller andet, og for os som kender loven, og hvordan den håndhæves, er det helt gennemsigtig de ikke kender forældreansvarsloven og ej kender hvordan den håndhæves i Statsforvaltningen og i retten.
F.eks. har der væres skrevet artikler om voldelige fædre som får del i forældremyndigheden eller får samvær. Forældreansvarsloven tager højde for dette, og de får ikke del i forældremyndigheden eller får samvær, hvis forældreansvarsloven følges korrekt. Dette tages der højde for i forældreansvarsloven. Læs venligst forældreansvarslovens §11 og §21, (https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=32014 ) og allerhelst Vejledningen til forældreansvarsloven ( http://www.familiestyrelsen.dk/foraeldremyndighed/lovgivning ). Hvis en voldelig mor eller far, som har udøvet vold mod ægtefælle/samlever eller børnene, får tildelt forældremyndigheden eller får samvær, er det bestemt ikke en fejl i forældreansvarsloven, men en sagsbehandlerfejl i Statsforvaltningen, evt. en dommerfejl i retten, evt. en fejlafgørelse i familiestyrelsen. Disse 3 er de eneste som træffer afgørelser om samvær og forældremyndighed.
Hvis I læser vejledningen til forældreansvarsloven ordentlig igennem, ser i også tydeligt, at i loven er der taget udgangspunkt i barnets tarv og behov, og intet andet.
I øvrigt vil jeg gerne kraftig understrege at omfattende undersøgelser fra USA, England, Norge, Sverige og Danmark, viser mødre udøver mere vold mod børnene en hvad fædre gør. Den danske undersøgelse er fra 1992 fra socialforskningsinstituttet, men jeg kan ikke forestille mig dette har ændret sig radikalt gennem disse 16 år.
Historisk set, har der aldrig været sat spørgsmålstegn ved hvor gode forældre mødre er, i modsætning til fædre, som stort set altid har skullet bevise deres værd som menneske og forælder, for at, i bedste flad, få samvær og del i forældremyndigheden. Derfor er der kun været lavet undersøgelser vedr. hvor vigtige fædre er. Her er et link som viser konklusionen på de 24 af undersøgelserne verden over, fra Jyllands Posten, tidligere på året. http://fpn.dk/liv/born_unge/article1269741.ece
Børns Vilkår gør utvivlsom en god indsats for vores børn på mange måder. MEN vedr. forældreansvarsloven, som de er imod, er det helt tydeligt og gennemsigtigt, de ikke kender forældreansvarsloven og hvordan den håndhæves i Statsforvaltningerne og i retten. Bl.a. påstår de at man kan få en deleordning (7/7, 6/8 eller 5/9 ordning) hvis forældrene bor 80 Km fra hinanden eller mere (se venligst DeadLine på DR2 fra fredag 10. okt. 08). Der bliver IKKE lavet en samværsresolution i Statsforvaltningen eller i retten, hvis forældrene bor så langt fra hinanden. I så fald er det atter en sagsbehandlerfejl/dommer fejl, og IKKE en fejl i forældreansvarsloven, i det loven, i så fald, ikke er håndhævet korrekt.
Ligeledes påstår de voldelige forældre får samvær, hvilket bestemt ikke er korrekt, hvis forældreansvarsloven håndhæves korrekt. Spørg venligst Statsforvaltningerne.
Jeg kunne nævne adskillige punkter, som udelukkende fortæller, Børns Vilkår, ikke kender forældreansvarsloven og hvordan den håndhæves.
Konklusion : I Forældreansvarsloven er der taget udgangspunkt i barnet, barnets tarv, og hvad som er bedst for skilsmissebørnene, på alle måder. Alt andet er useriøs snak.
Hvid det vurderes, det ikke er godt for et barn at få samvær, bliver der ikke dømt samvær.
Hvid det vurderes, det ikke er godt for et barn at forældrene har fælles forældremyndighed, bliver der ikke dømt fælles forældremyndighed af myndighederne.
Jeg stiller mig gerne til disposition for yderligere diskussion og dokumentation.
Fortsat god efterårsferie, for Jer som er så heldige
Poul Andersen
Samværsforælder og Ingeniør