Fra: Nette Aslaug Svensson

Sendt: 21. november 2008 19:15
Til: [email protected]
Emne: Brev til Retsudvalget Peter Skårup

 

 

Til Formanden for Retsudvalget

Hr Peter Skårup

 

Jeg er lige nødt til at skrive til dig.

Endnu en vagtuge, hvor man ikke kan finde krisecenterplads til voldsramte kvinder og børn. Mænd mangler også et sted, hvor de kan træde vande og komme op igen.

 

Loven om at politiet  ved mægling kan bede ægtemanden med voldsramte familiestridigheder at flytte i fra hjemmet i stedet for at moder og børn skal pÃ¥ krisecenter, blev vedtaget for 1 til 2 Ã¥r siden. Hvordan fungerer den? Bruger Politiet dette tiltag?

 

Formanden for retsudvalget Peter Skaarup lovede ved sammenkomst i Landstingssalen sidste år, da der blev fejret 10 vårs jubilæum for Offerrådgivningen i Danmark, at han synes, det var en god ide, at der selvfølgelig var nok krisecentre. Joan-søstrene og Livslinien var til stede også og bekræftede der virkelig mangler pladser. I denne uge er der kun pladser i Jylland!

 

Jeg gjorde ved samme lejlighed opmærksom på at det ville også klæde en retsstat at man hjalp ofrene med betaling til psykologhjælp. Dette troede Formanden for retsudvalget Peter Skårup var gratis. Han lovede at gøre noget ved dette problem.

Må jeg som en almindelig offerrådgiver (frivillig arbejdskraft) spørge om hvor langt man er kommet med :

1)   Flere krisecentre

2)    -  do -  til mænd

3 ) Hvornår får ofrene gratis psykologhjælp.

 

 

 

Venlig hilsen

Nette Aslaug Svensson