Fensmark,12.11.2008.


Da jeg fylder 70 år 09.12.2008 og jeg vidste at jeg i december 2008 skulle bruge mit kørekort tilkørsel i Tyskland henvendte jeg mig til borgerservice i Næstved d. 09.09 2008 med ansøgning om fornyelse af kørekort som følge af lovkrav om fornyelse ved 70 år ,det tidligste tidspunkt ,da lægeatesten ikke må være ældre end 3 måneder og herefter vil være ugyldig.

Da jeg ikke d. 07.11.2008 ikke havde modtaget det nye kørekort henvendte jeg mig efter henvisning fra borgerservice Holmegaard til Nakskov Politi/Tilladelseskontoret telefonisk for at høre hvor langt fremme sagen var, efter temmelig lang ventetid kunne den kvindelige medarbejder meddele at hun nu havde fundet min ansøgning og lægeatest, men at den ikke var videresendt til embedslægen , den havde med andre ord blot ligget i 2 mdr.iøvrigt sammen med mange andre da man manglede resurser og at jeg måtte indstille mig på at der nok ville gå mindst 1/2 år. Et midlertidigt kørekort kan udstedes for 3 mdr. men er kun gyldigt til kørsel i Danmark. Jeg finder at en sådan sagsbehandling er helt uacceptabel for borgerne,jeg kan endda forstå at der kan opstå en flaskehals hos embedslægen men at Nakskov Politi skal bruge 2 mdr til at videresende dokumenterne og de har nok heller ikke på trods af den utilfredshed jeg udtrykte har sendt den videre d.d.

PS. Det eneste helbredsproblem jeg har er et let forhøjet blodtryk, der er nedbragt med blodtrykssænkende medicin,et blodtryk af en højde der ikke for få år siden ikke blev betragtet som behandlings krævende men som nu af sundhedsmyndighederne og hjerteforeningen anbefales. Måling af blodtryk indgår iøvrigt ikke blandt de ting som lægenskal undersøge ved udstedelsen af lægeerklæringen.

På forhånd tak for din interesse for sagen,og jeg håber du vil fremme sagen på bedste måde så der kan blive en acceptbel ventetid på max 3 mdr eller som den bedste løsning at det eksisterende kørekort var gyldigt til det nye kørekort var klar.

Med mange Venlige Hilsener

Jørgen Ellegaard