Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2008-09
PØU Alm.del Spørgsmål 225
Offentligt
718908_0001.png

Det Politisk-Økonomiske Udvalg

Til:

Dato:

Ministeren for ligestilling1. september 2009
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:PØU alm. del

Spørgsmål 225

Ministeren bedes begrunde afvisningen af øremærket barsel til fædre påbaggrund af Lotte Bloksgaards nye phd. afhandling, der bl.a. konkluderer, atkvinder automatisk får orlov, hvilket arbejdspladsen indretter sig efter, mens atmænd skal selv forhandle sig til orlov og tilmed rette sig efter arbejdspladsen,samt at den ulige adgang til barsel opfattes som naturligt af næsten alle. Derhenvises til artiklen: "Slaget om barsel til fædre er ikke tabt", den 31. august2009 i Ugebrevet A4.

Spørgsmål 226

Ministeren bedes endvidere begrunde regeringens afvisning af øremærket barseltil fædre på baggrund af Lotte Bloksgaards phd. afhandling, der konkluderer, at"danske mænd er oppe mod en mur af forhindringer og udfordringer. Og demøder barrieren uden rygstøtte fra den styrke, en lovgivning kan give dem. Dekæmper hele kampen alene".

Spørgsmål 227

Er det ministerens opfattelse, at regeringen gør tilstrækkeligt for at sikre, atfædre har reelle muligheder for at afholde barsel med sine børn?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Pernille Vigsø Bagge (SF)Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected]
På udvalgets vegne
Frank Aaenformand.
1/2