Socialudvalget 2008-09, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2008-09, Retsudvalget 2008-09, Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2008-09
SOU Alm.del Bilag 302, UUI Alm.del Bilag 131, REU Alm.del Bilag 488, PØU Alm.del Bilag 71
Offentligt
674247_0001.png

Socialudvalget, Retsudvalget, Integrationsudvalget og

Politisk-Økonomisk Udvalg

Til:

Dato:

Udvalgets medlemmer og stedfortrædere28. april 2009

Oplæg til høring om menneskehandel

For at fastholde fokus på indsatsen mod menneskehandel og sikre en fortsatvidensindsamling foreslår vi, at Retsudvalget, Socialudvalget, Integrationsud-valget og Politisk-Økonomisk Udvalg i samarbejde holder en høring om men-neskehandel. Høringen foreslås afholdt i oktober 2009 tæt på FN's internatio-nale dag mod menneskehandel, som er den 18. oktober 2009.Med høringen ønsker vi at skabe debat om og fastholde fokus på indsatsenmod menneskehandel, bl.a. for at kaste lys over hvor langt vi er kommet, oghvor der evt. kan være behov for nye initiativer for at styrke indsatsen.På høringen ønsker vi bl.a. at høre det nye center mod menneskehandel re-degøre for, hvor langt de er kommet, i den tid de nu har eksisteret, og hvor demener, der er behov for nye initiativer. Derudover vil det være relevantat bede nogle af de NGO'er, der arbejder med beskyttelsestilbud for ofrene formenneskehandel, fortælle om det arbejde de udfører. Endelig ønsker vi athøre repræsentanter fra de danske myndigheder og internationale organisati-oner, der arbejder med hjemsendelse af ofre for menneskehandel, hvordandet går med dette arbejde.
Med venlig hilsenEllen Trane Nørby (V), Marion Pedersen (V), Yildiz Akdogan (S), Karen Hæk-kerup (S), Pernille Vigsø Bagge (SF), Meta Fuglsang (SF), Lone Dybkjær(RV) og Line Barfod (EL)
1/1