Folketingets Politisk-Økonomiske Udvalg

Finansministeren

10. oktober 2008

Kære Frank Aaen

 

Vedlagt fremsendes Danmarks Nationale Reformprogram, som er udarbejdet som led i EU's Lissabon-strategi.

 

Reformprogram 2008 er Danmarks andet nationale reformprogram, og afløser dermed det nationale reformprogram fra 2005. Reformprogram 2008 udgør ikke en grundlæggende omformulering af den danske reformstrategi, men skal ses som en forlængelse af reformprogrammet fra 2005 og de mellemliggende fremskridtrapporter fra 2006 og 2007. Rapporterne danner grundlag for den evalueringsproces af reform- og strukturpolitikken i de enkelte lande, som Kommissionen og flere rådsformationer foretager forud for den årlige drøftelse af Lissabon-strategien på forårstopmøderne.

 

Udkastet til Danmarks Nationale Reformprogram 2008 afspejler de primære udfordringer inden for rammerne af Lissabon-strategiens emneområder, og tager højde for Kommissionens evaluering af den sidste danske fremskridtsrapport fra oktober 2007. Rapporten fokuserer på planlagte og gennemførte initiativer med særlig vægt på de seneste 12 måneders initiativer, herunder Skatteaftalen vedtaget i september 2007, Jobplanen, Arbejdsmarkedskommissionen, Skattekommissionen, udmøntningen af Globaliseringspuljen og Energiaftalen. Der er lagt vægt på at give en sammenhængende præsentation af regeringens reformer, som kan læses uafhængigt af sidste års rapport.

 

Interesseorganisationerne repræsenteret i Kontaktudvalget for Lissabon-strategien er blevet hørt og er fremkommet med bemærkninger til udkastet.

 

Kommissionen vil få det danske reformprogram tilsendt den 15. oktober d.å.

Med venlig hilsen

Lars Løkke Rasmussen