Retsudvalget 2008-09, Arbejdsmarkedsudvalget 2008-09, Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2008-09, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2008-09
REU Alm.del Bilag 61, AMU Alm.del Bilag 32, PØU Alm.del Bilag 13, UUI Alm.del Bilag 20
Offentligt
610785_0001.png

Socialudvalget

Til:

Dato:

Integrationsministeren31. oktober 2008
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:SOU alm. del

Spørgsmål 28

Hvordan vil ministeren sikre, at også uledsagede børn der er EU-borgere, fårudpeget en repræsentant som fastlagt i handlingsplanen mod menneskehandel,så repræsentanten kan indgå i overvejelser om, hvad der skal ske med barnet,og hvis barnet skal hjemsendes så sikre modtagelse via IOM eller andre, fremforden nuværende praksis, hvor nogle børn udsendes efter få dage, før der erudpeget en repræsentant og dermed i modstrid med handlingsplanen?

Spørgsmål 29

Ministeren bedes redegøre for, på hvilket grundlag myndighederne i praksis ernået frem til, at et mindreårigt barn selv kan beslutte at sige ja til at bliveudsendt af Danmark, uden at der er udpeget en repræsentant/værge for barnet.

Spørgsmål 30

Ministeren bedes redegøre for, hvilke overvejelser myndighederne har for atsikre, at der går nogle dage, fra myndighederne kommer i kontakt medudenlandske kvinder i prostitution, f.eks. under en razzia, til man udsender demaf landet, så der bliver tid til, at socialarbejdere kan tale med kvinderne, og manfår tid til at afgøre, om de er mulige ofre for menneskehandel, jf. handlingsplanenmod menneskehandel.
På udvalgets vegne
Christian H. Hansenformand.
1/4