Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

Ministeren

Christiansborg

J.nr. MST-707-00041

1240 København K

 

  

Den

 

 

 

 

 

 

 

 

./.

 
Til udvalgets orientering fremsendes hermed en rapport om kortlægning af jordforurening i børneinstitutioner.

 

Text Box: ./.Desuden vedlægges Miljøstyrelsens notat om rapporten.

 

Rapporten vil blive offentliggjort i nærmeste fremtid. En journalist har allerede fået udleveret rapporten efter en anmodning om aktindsigt.

 

Rapporten viser, at regioner og kommuner gør et stort arbejde for at opspore jordforurening i børneinstitutioner, og at de griber ind, når det er nødvendigt. Regionerne har rettet et særligt fokus på området og alle regioner har udarbejdet en undersøgelsesstrategi og en tidsplan for deres indsats eller er ved at indsamle datet for at kunne udarbejde en indsatsstrategi i forhold til jordforurening i børneinstitutioner. Mange kommuner gør også en stor indsats, men der er dog enkelte kommuner, som endnu ikke har opfyldt deres rådgivningsforpligtelse, og det er min hensigt at skrive til disse kommuner og henstille, at rådgivningsindsatsen fremrykkes.

 

Jeg mener ikke, rapporten giver grundlag for at præcisere regionernes kortlægningsindsats, men at vi skal afvente resultaterne af igangværende undersøgelser i bl.a. Region Syddanmark og Region Nordjylland, som vil foreligge i begyndelsen af 2010.

 

 

 

 

 

 

           Troels Lund Poulsen          

/

     Kristoffer Slottved