Miljø- og Planlægningsudvalget 2008-09, Trafikudvalget 2008-09
MPU Alm.del Bilag 770, TRU Alm.del Bilag 596
Offentligt
720123_0001.png
720123_0002.png
720123_0003.png
720123_0004.png
720123_0005.png
720123_0006.png
720123_0007.png
Til Alle.
2. september 2009
Info om campingvogne, om forslag til bedre miljø ogadministration til gavn for alle.Rådet for danske campister håber på, at der snarest muligt, kanændres i gældende lovgivningen, og at der kan opnås enighedmellem følgende ministerier:Miljøministeriet, Skatteministeriet, og TransportministerietMed venlig hilsenBjørn Danelund
Campingrådet har udsendt følgende 2009-08-18Campingrådet efterlyser billeder af "skrotcampingvogne"Campingrådet har igangsat et arbejde med at få indført enskrotpræmie på campingvogne.For at kunne overbevise miljøministeren om, at der skalindføres en skrotpræmie, skal vi bruge så mange sommuligt billeder af gamle og skrotningsmodnecampingvogne, der skæmmer landskabet. Altså billeder derklart viser, at campingvognen ødelægger miljøet, der hvorden står." siger Poul Fejer Christiansen, Campingrådet.Husk venligst:
Fra Rådet For Danske Campister13. marts 2009 mednogle ændringer og tilføjelser
NOTATRådet for danske campister foreslår at alle campingvogne iDanmark skal være registreret i henhold til:Færdselsstyrelsens ”Bekendtgørelse om registrering af køretøjermv.”BEK nr 673 af 26/06/2008Gældende Offentliggørelsesdato: 28-06-2008Skatteministeriet Senere ændringer til forskriftenBEK nr 1374 af 19/12/2008under Kapitel 2Typer af køretøjer, der skal registreres tilføjes:-at Campingrådets grønne nummerplader, som er obligatoriske påcampingvogne, der er på ”Danske Campingpladser” der ikke erforsynet med nummerplade til kørsel på offentlig vej, afløses afFærdselsstyrelsens normale nummerplader, dog med en grønbundfarve, i lighed med andre lande, så det klart fremgår atcampingvognen ikke er godkendt til kørsel på offentlig vej.Registreringsattest udstedes til ejer af campingvognen.Registreringsafgiften betales af ejer.Nye campingvogne, solgt fra campingvognsforhandler skal altidvære forsynet med nummerplade ved levering til kunden, entenden hvide eller den grønne. Ved salg af brugte campingvogne skal
der ske omregistrering til ny køber. Direkte handel mellem 2private skal også følge denne regel.Konsekvens hvis ovenstående bliver gennemført:
Bedremiljø og bedre administration, herunder:1. At finde frem til ejere af efterladte campingvogne, der henstår if.eks. skove, veje, pladser, m.m. med henblik på at opkrævebetaling/bøder for bortskaffelse af campingvognen.2. Syn af campingvogne der ikke har været registreret medFærdselsstyrelsens normale nummerplade er nemmere, nårstamdata er skabt, og derfor er let tilgængelig.3. Tyveri af campingvogne med videresalg for øje, der ikke erregistreret med Færdselsstyrelsens normale nummerplade, erhermed blevet vanskeliggjort for tyven.
4. Kontrol er muligt, om miljøophug faktisk sker, og ikkeeksporteres til 3. lande, når skrotpræmie på campingvogneer udbetalt til ejer.5. Opkrævning af afgifter hos alle ejere af campingvogne tilf.eks. miljøophugs skrotpræmie m.m. når skattestoppetbliver ophævet, vil hermed være muligt.6. Ja til gavn for alle med undtagelse af Campingrådets sekretariatder vil miste væsentlige indtægter til driften af sekretariatet, nårsalg af årsmærker og grønne nummerplader mistes, men det errimeligt at Campingrådets sekretariat = sekretariat for privat
brancheforening for campingpladsejere kan drives uden denneindtægt. Det er underligt og urimeligt, at standcampister, der pt.har valgt at deres campingvogn ikke skal køre på offentlig vej,skal betale, et gebyr, som straf, hvert år til en privatbrancheforening, når campingvognen ikke har Færdselsstyrelsensnummerplade.
”Lidt andet”, vedrørende øget sikkerhed ved kørsel medcampingvogn på offentlig vej:Et periodisk syn bør overvejes, hvor vægtkontrol indgår, som endel af kontrollen (på grund at store problemer med overvægt) forcampingvogne på hvide nummerplader for hvert ca.4-8 år.
NOTAT: 2. september 2009Understående uddrag fra Campingreglementer og efterfølgendesvar fra skatteminister Kristian Jensen, er ikke ordentligtgennemarbejdet, da svaret ikke tager udgangspunkt i dengældende lovgivning på området.Her er hvad der står:BEK nr 273 af 21/03/2007 Gældende(Campingreglementet)
Miljøministeriet, den 21. marts 2007Connie Hedegaard
Kapitel 7Stk. 2.Ejeren eller forpagteren af en campingplads skal efter kommunalbestyrelsen nærmere bestemmelse sørge for, atcampingvogne o.lign., der er opstillet på campingpladsen og ikke er registreret efter færdselsloven, er forsynet med tydeligtidentifikationsnummer.Stk. 3.Ejeren eller forpagteren af en campingplads skal føre en fortegnelse over de opstillede vogne med angivelse afidentifikationsnummer, jf. stk. 2, og navn og adresse på vognenes ejere og brugere. Fortegnelsen skal opbevares tilgængeligtfor kommunalbestyrelsen.
Forbud mod store eller permanente vogne§ 8.Campingvogne o.lign., der er opstillet på campingpladser, skal være mobile (ikke-permanente). Området omkring denenkelte campingvogn o.lign. (enhedspladsen) skal være indrettet på en sådan måde, at campingvogne til enhver tid kan kørestil og fra enhedspladsen.Stk. 2.På campingpladser må campingvogne o.lign. på over 25 m� ikke opstilles i over 4 uger årligt.Endvidere må der ikkeopstilles campingvogne o.lign., der har en bredde eller højde, der udelukker registrering efter færdselsloven (store vogne).
Kapitel 7
Identifikation af vogne m.v.§ 12.Kommunalbestyrelsen kan af ejeren eller forpagteren kræve dokumentation for, at de på campingpladsen opstilledecampingvogne o.lign. er mobile, jf. § 8, stk. 1.
Stk. 2.Ejeren eller forpagteren af en campingplads skal efter kommunalbestyrelsen nærmere bestemmelse sørge for, atcampingvogne o.lign., der er opstillet på campingpladsen og ikke er registreret efter færdselsloven, er forsynet med tydeligtidentifikationsnummer.Stk. 3.Ejeren eller forpagteren af en campingplads skal føre en fortegnelse over de opstillede vogne med angivelse afidentifikationsnummer, jf. stk. 2, og navn og adresse på vognenes ejere og brugere. Fortegnelsen skal opbevares tilgængeligtfor kommunalbestyrelsen.Kapitel 11
Ikrafttrædelses- og overgangsbestemmelser§ 17.Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. april 2007.Stk. 2.Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 68 af 26. januar 2000 om tilladelse til udlejning af arealer til campering og omindretning og benyttelse af campingpladser ophæves.§ 18.Afviklingsordninger for campingpladser med store eller permanente campingvogne o. lign. er gyldige indtil ordningensophør senest den 31. december 2010.
Stk. 2.Ejeren eller forpagteren af en campingplads, der er omfattet af en afviklingsordning, skal en gang årligt over forkommunalbestyrelsen indberette, hvorledes afviklingen forløber. Indberetningen skal indsendes til kommunalbestyrelsen senestden 31. december.