Miljø- og Planlægningsudvalget 2008-09
MPU Alm.del Bilag 733
Offentligt
713832_0001.png

Jern og Maskinindustrien
MILJØ & ENERGI
UGE 34 • august 2009
Plast temadag for medicinalindustrienKraussMaffei Technologies afholder en temadag formedicinalindustrien i Skandinavien den 22. septemberpå Comwells kursus-center i Roskilde. Pro-grammet henvendersig til alle personer,der beskæftiger sigmed design, konstruk-tion og produktion afplastemner til medi-cinsk brug. Program-met vil bestå af enrække foredrag på engelsk af ingeniører og teknikere fraKraussMaffeis produktion i München.mola
Optimer dinefOrretningsprOcesser:
ProjektstyringProduktionsstyringServicestyringmed Microsoft Dynamics NAV fra Navi PartnerNavi Partner- et dansk konsulenthus i stadig vækst.Blandt de største Dynamics NAV-huse i Danmark.I 2007 og 2008 kåret til Årets NAV Partner af Microsoft.
www.navipartner.dkBirkerød Tlf: 7021 3480Skive Tlf: 9754 9500
Den største CO2-gevinst kan hentes ved at genbruge råstofferne på fornuftig vis.
Alle kan brugeen NilfiskGulvvaskere

Salg

Service

Leasing/leje

Få en demo

www.nilfisk.dkTlf.:
Besparelsen ligger i genbrugCO2 besparelser er tidensløsen og intet er mere ef-fektivt i jagten på CO2besparelser end at genan-vende så meget som mulig.Desværre ser lovgivningenofte på genbrug med ryn-ket næse. Det har fået H.J.Hansen Genvindingsindu-stri til at tage rigtig fat iklimadebatten, og virk-somheden har tydeligvisfat i den lange ende.tankegang er der slet ingen”grav”. Hvert produkt bliverfremstillet på en måde såalt er 100 procent genbrue-ligt eller nedbrydeligt.
Share Your ShitTor Nørretranders, der er fi-losof og adjungeret profes-sor ved Copenhagen Busi-ness School, skriver varmtog naturvidenskabeligt omhvordan alting genbrugesi naturen. Du deler atomermed det hele, mener TorNørretranders. Han er varmfortaler for, at man betrag-ter alting som noget, derskal deles og skriver det nedi den bombastiske sætningShare Your Shit. Du må læsebogen for at komme i dyb-deb, da det fører for vidt attage alle hans spidsfindigeargumenter med, men heltkonkret siger han desuden:- Affald er ressourcer pådet forkerte sted. Forure-ning er ressourcer, der erfejlanbragt.
DebatbogAf Henrik Fougt[email protected]
43 23 40 5027-03-2009
Ann 2x100 Direkte Salg 4 stk.indd 3
Ord, tanker og handlingerskal helst hænge sammenfor at give en troværdig tre-15:03:46enighed. For tiden er det of-fentlige rum fuld af ord ogtanker om, hvor vigtigt deter, at vi handler miljømæs-sigt korrekt, og ikke mindstlægges der stor vægt på, atvi finder de løsninger, derudleder mindst CO2.I den netop udgivne de-batbog One More Time gi-ver en stribe af skuffensskarpe knive deres bud på,hvorfor genbrug er nødven-digt, samt skriver om nogetaf det hykleri, der ligger ivores handlinger.Energi- og klimaministerConnie Hedegaard under-streger i sit bidrag, hvor vig-tigt det er, at vi som klodebetragtet sørger for at an-vende vores ressourcer kor-rekt, og hermed menes påen sådan måde, at der ikkegår noget tabt.Ministeren understreger,at der i år 2050 vil være 9milliarder mennesker påkloden, hvoraf de 8 milliar-der vil leve i udviklingslan-dene, og de vil efterspørgede goder, som vi i den indu-
Ser du affald eller ser du vigtigeråstoffer. Skal der reguleresefter affaldsbekendtsgørelseeller råstoflovgivningen. Mellemlinierne står H.J. Hansen fremmed sit klare budskab: Skrot erikke affald, det er en ressource.Miljøchef Thorvald Brix Isager eridemanden bag debatbogen OneMore Time.
strialiserede lande tager forgivet. Den demografi stillerkrav til os om at klare os påandre måder, og Connie He-degaard slår et slag for dennye måde at betragte pro-dukter på:- En gang talte man omvugge-til-grav-cyklus. At vifor hvert enkelt produktvi omgiver os med i voreshverdag skulle se på det af-tryk, det satte, helt fra op-rindelsen, til det endte somaffald. Denne cyklus bliveri stadig større grad afløstaf en ny måde at tænke på:Vugge-til-vugge. I denne
træffeligheder. Nej, her ertale om en samling artikler,hvor særdeles kompetentehjerner skriver om genbrugfra hver deres vinkel. Cita-ter med særlige pointer erfremhævet, og der er lagten række små faktaark indi kategorien nice-to-knowsom eksempelvis: Vidste duat den samlede danske af-faldsproduktion i Danmarki 2006 var 15,5 millionertons, hvoraf 70 procent blevgenanvendt? Kun 6 procentblev deponeret.Stilen er let, pointerneklare og der er noget for en-hver smag. Alle burde læsedenne bog og ikke mindstskolebørn og alle vi andre,der har tendens til at glem-me, hvor vigtigt det er, atvi respekterer de råstofre-ssourcer, vi har til låns iform af produkter.
Meningen med bogenBogen er udgivet af H.J. Han-sen Genvindingsindustri A/S, og administrerende di-rektør Jens Hempel Hansengiver i sit forord sit besyvmed, idet han forklarer, atvi sparer meget CO2 hvergang vi genvinder i stedetfor at smide væk. Pointen erdirekte og ligefrem.Efter at have læst bogen,grint en del og også haftstille tænkestunder, stårdet imidlertid klart:H.J. Hansen ønsker at viskal gøre os det klart somsamfund, hvor vigtig gen-vinding er. Det næste skridtligger så umiddelbart for:Tilværelsen for genvin-dingsindustrien skal lettes,så de får optimale arbejds-forhold for deres samfunds-nyttige arbejde.Læs bogen og så er du gi-vetvis enig. Her er både engod debatbog og lobbyismei verdensklasse.
Fremragende debatbogIdeen til bogen kommerfra H.J. Hansens miljø-chef Thorvald Brix Isager,og han er vel nok miljøetsfremmeste korsridder fradanske industrivirksomhe-der. Resultatet er imidlertidikke umiddelbart hverkendoserende eller en morali-serende prædiken over gen-brugsvirksomhedersfor-
Få fat i bogenOne More Time er udgivet af H.J. Hansen Genvindingsindu-stri.Bogen kan bestilles på telefon 63 10 91 00 eller viawww.hjhansen.dk.Onsdag den 19. august klokken 13 til 15 i Rosenbækhu-set, Rosenbæktorvet 30, 5000 Odense C er der debatmødeom bogen med deltagere af politikere, beslutningstagere,repræsentanter for virksomheder og naturligvis pressen.