PRESSEMEDDELELSE

 

 

 

 

 

 

Miljø- og Planlægningsudvalget besøger Vestjylland

30. oktober 2008

 

Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg besøger mandag den 3. november 2008 Vestjylland for at se på vand- og naturplanlægning. Udvalget besøger ved samme lejlighed Cheminova. Udvalget imødekommer hermed en invitation fra Cheminova og følger op på diskussionen om virksomhedens salg af sprøjtemidlet methyl parathion i Brasilien.

 

Med afsæt i EU-direktiver og den danske lov om miljømÃ¥l skal den offentlige vand- og naturplanlægning sikre, at miljøet i danske vand- og naturomrÃ¥der kan leve op til fastsatte mÃ¥l senest i 2015.

 

På studieturen til Vestjylland skal udvalget besigtige Nissum Fjord og Vest Stadil Fjord for i praksis at se, hvilke udfordringer der er forbundet med arbejdet med vand- og naturplanlægningen og målet om at opnå en god økologisk tilstand.

 

Udvalget skal også besøge Lilleåen og Skærum Mølle for at besigtige et naturprojekt, der indebærer, at vandløb genslynges på en ca. 4 km lang strækning og en ekstensivering af landbrugsdriften.

 

Udvalgsmedlemmer, der deltager i studieturen, er: Steen Gade, formand, (SF), Peter Juel Jensen (V), Torben Hansen (S), Flemming Møller Mortensen (S), Benny Engelbrecht (S), Per Ørum Jørgensen, (KF) og Ib Poulsen (DF).

 

Programmet for turen kan ses på Folketingets hjemmeside, MPU alm. del – bilag 71.

 

 

 

 

 

 

 

Yderligere oplysninger:

Udvalgsformand Steen Gade, tlf. +45 33 37 44 12.

Udvalgssekretær Klaus Andersen, tlf. +45 33 37 55 30.