Miljø- og Planlægningsudvalget 2008-09
MPU Alm.del Bilag 717
Offentligt
711146_0001.png

Notat

DirektionenJ.nr. KMS-212-00010Ref. sfcDen 5. august 2009

Nedbringelse af Kort & Matrikelstyrelsens ekspeditionstid for matrikulære sager

Den 8. december 2008 blev Folketingets Boligudvalg orienteret om indførelsen af etnyt matrikulært system, der medførte en ekstraordinær situation i Kort & Matrikel-styrelsen med lange ekspeditionstider for matrikulære sager. I orienteringen blev derfremlagt en plan for nedbringelsen af ekspeditionstiden for såvel papirsager og digitalesager. I nærværende orientering redegøres for status for ekspeditionstiden.I december 2008 ventede ca. 5.500 sager i Kort & Matrikelstyrelsen på at bliveekspederet. Dette antal er nu nedbragt til ca, 3.500 sager.

Papirsager

Det fremgik af Kort & Matrikelstyrelsens plan, at de ”gamle” papirsager skulle væreekspederet senest den 1. juli 2009. De gamle papirsager blev afsluttet allerede i slut-ningen af marts 2009, idet styrelsen igangsatte en række foranstaltninger, dernedbragte ekspeditionstiden.

Digitale sager

For de digitale sager var målet, at ekspeditionstiden den 1. juli 2009 ville værenedbragt til gennemsnitlig 2 måneder. Den aktuelle status for de 3.500 sager uekspe-derede digitale sager er, at den ældste sag er fra omkring 20. januar. Den gennemsnit-lige ekspeditionstid for afsluttede sager er 4 måneder og dermed højere end i planenfra december 2008. Forklaringer på, at målet på 2 måneder ikke er nået er, at Kort &Matrikelstyrelsen har brugt flere ressourcer end forudsat på at afvikle papirsagerne.Desuden har det nye matrikelsystem haft ”børnesygdomme”, og det har taget længeretid for sagsbehandlerne at lære at bruge det nye system end forudset.Sager med risiko for økonomisk tab for parterne og sager med andre særlige forholdfremmes på anmodning fra de praktiserende landinspektører. Denne fleksibilitet er enfortsættelse af hidtidig praksis. Denne fleksibilitet betyder imidlertid også, at dengennemsnitlige ekspeditionstid kan variere fra uge til uge.

Nedbringelse af ekspeditionstiden

Kort & Matrikelstyrelsen har siden april måned ekspederet et tilfredsstillende højt antalsager pr. uge, og der er i hele perioden ekspederet flere sager pr. uge, end der ermodtaget. Ekspeditionstiden pr. sag er således faldende, og samtidig peger udvik-lingen de sidste par måneder i retning af, at antallet af indkomne sager vil faldebetydeligt som følgende af den generelle stagnation i samfundet. På denne baggrunder det Kort & Matrikelstyrelsens klare forventning, at den gennemsnitlige ekspeditions-tid på afsluttede sager vil falde konstant over de kommende måneder. Til november2009 vil styrelsens gennemsnitlige ekspeditionstid være nede på de to måneder, derhidtil har været vurderet som tilfredsstillende ekspeditionstid.Det kan i øvrigt oplyses, at Kort & Matrikelstyrelsen efter sommerferien på styrelsenshjemmeside vil begynde at offentliggøre oplysninger om gennemsnitlig ekspeditionstidog dato for de ældste uekspederede matrikulære sager. Dermed kan borgere og land-inspektører følge nedbringelsen af ekspeditionstiden.
Kort & Matrikelstyrelsen • Rentemestervej 8 • 2400 København NVTlf. 72 54 50 00 • Fax 35 87 50 51 • CVR 62965916 • EAN 5798000864009 • [email protected] • www.kms.dk