Koncernområdet

 

Ref. KJ

Den 29. september 2008

 

 

 

 

 

 

 

Vedrørende tilskud til Copenhagen Consensus Centre

 

På finanslovene for 2007 og 2008 samt på finanslovforslaget for 2009 er der afsat en tilskudsbevilling på 2,5 mio. kr. årligt frem til 2012 til Copenhagen Consensus Centre på Copenhagen Business School.

 

Bevillingen blev afsat til implementering af aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti om finansloven for 2007.

 

Bevillingen er et led i den i finanslovaftalen forudsatte sammenlægning af Det Økonomiske Råd under Økonomi- og Erhvervsministeriet og Institut for Miljøvurdering under Miljøministeriet. Sammenlægningen havde bl.a. til formål at udvide det samlede analysefelt vedrørende sammenhængen mellem økonomi og natur og miljø.

 

I forbindelse med sammenlægningen frigjordes 2,5 mio. kr. årligt af den hidtidige bevilling til Institut for Miljøvurdering. Beløbet afsattes til tilskuddet til Copenhagen Consensus Centre. Den resterende bevilling til Institut for Miljøvurdering blev overført til Det økonomiske Råds finanslovkonto under Økonomi- og Erhvervsministeriet

 

Tilskudsbevillingen har ifølge finanslovaftalen til formål ”at fremme den internationale debat om behovet for økonomiske prioriteringer”.

 

Copenhagen Consensus Centre har i en redegørelse for anvendelsen af tilskuddet i 2007 og forventningerne for 2008 anført, at aktiviteterne er koncentreret om to projekter: ”European Environmental Priorities” og ”Baku Consensus”. Projekterne er forberedt i 2007 med forprojekter og forventes gennemført i 2008-2009. Endvidere anvendes tilskudsmidlerne til sekretariatsbetjening m.v på Copenhagen Business School samt rejseaktivitet i forbindelse med deltagelse i arbejdet med international prioritering.