Miljøministeriet                                                                                      København, 08.12.08

Højbro Plads 4                                                                                      EK/-

1200  København K

 

Att.: Hr. Miljøminister Troels Lund Poulsen

 

 

 

 

 

Kære Troels Lund Poulsen

 

Vi har noteret os, at De af Miljø- og Planlægningsudvalget indkaldes til åbent samråd d. 10. december d.å angående behandling af miljøfarligt elskrot.

 

Vores virksomhed Børge Kristiansen & Søn A/S er et af de firmaer artiklerne i Børsen bygger på og som danner baggrund for hr. Benny Engebrechts ønske om åbent samråd med ministeren.

 

Som udgangspunkt skal vi henlede Deres opmærksomhed på, at nærværende skrivelse er underlagt aktindsigt. Vi har i sagen om elskrot og førnævnte artikler udbedt os aktindsigt hos Miljøstyrelsen, hvilket vi er blevet nægtet.

 

De for os så alvorlige beskyldninger om snyd med elskrot er vi udelukkende blevet forelagt i en telefonsamtale med Dagbladet Børsen i et 10-minutters telefoninterview dagen før 1. artikels tilblivelse, uden at vi er blevet præsenteret for nogen form for understøttende materiale.

 

Som udgangspunkt ser vi ingen sag!

 

 

 

 

Vi afventer i denne uge et møde med Politiet, hvor vi forhåbentlig vil blive forelagt Greenpeaces materiale. Vi har egenhændigt opsøgt de rette instanser, for at kunne komme til orde i sagen.

 

Vores samlede produktpalette indeholder elskrot som en niché, hvilket vi har formidlet gennem flere år udelukkende til miljøgodkendte og miljøcertificerede virksomheder i Danmark. Det kan dokumenteres langt tilbage, at vi handler og behandler alle varer med omhu og omtanke.

 

Derfor er en sådan sag utilstedelig og retskrænkende for en lille virksomhed, der bruger mange midler på at være miljøgodkendte til som endestation at modtage restprodukter fra både private og offentlige aktører.

 

Vi ønsker med denne skrivelse, at kaste lys over sagen fra begge sider, da det indtil nu har været envejskommunikation, hvor vi har set mange aktører deltage meget villigt i debatten omkring de påståede forhold.

 

Når mødet med politiet er afholdt har vi et grundlag, at udtale os på, hvilken mulighed vi naturligvis også vil efterstræbe. I mellemtiden finder vi det dog på sin plads, at De får sagen vinklet fra vor side og naturligvis helst inden samrådet tager form.

 

 

Med venlig hilsen

Børge Kristiansen & Søn A/S

 

 

Erik Kristensen

Driftschef