Fra: IT-udvalget [mailto:[email protected]]
Sendt: 30. november 2008 15:53
Til: Mogens Jensen
Cc: Curt Gotthard
Emne: Fordeling af det digitale signal fra Boxer i afdelingernes antenneanlæg, bl.a i forbindelse med Kommunalvalget 2009
Prioritet: Høj

Hej

PÃ¥ baggrund af den seneste debat – kan seerne fÃ¥ adgang til informationer/debatter om Kommunalvalget 2009 -  omkring modtagelse af de gratis kanaler via det digitale signal leveret af Boxer pr. 1.11.08 ønskes følgende emner belyst:

 

Digital TV levering:

Vi har fået bekræftet (og for længst igangsat) at vi lovpligtigt skal levere (foreløbige) TV kanaler DR1+DR2+TV2 + lokalt over vores egen hovedstation/kabel til samtlige Beboere.

Det vil formentlig være i mange antenneforeningers interesse at få klargjort, om det også fremover vil være muligt, at levere alle ”gratis kanaler” som vi kan nedtage. Vi (6Vest) leverer i øjeblikket udover de danske, også de gratis svenske kanaler digitalt.

 

Nogle Beboere kan have interesse i ”kun” at modtage hvad der leveres gratis over nettet, og dermed undgå at betale enhver form for pakkepris, - men dog til stadighed til de enkelte afdelingers anlægsudgifter for etablering af netværket.

I den forbindelse går spørgsmålet også på, om der er kendskab til lovgivning på området (måske) for eksempelvis at beskytte særinteresser ved overgang til bl.a. Boxer.

 

Med hensyn til Boxer.

Vi ved at modtagelse af Boxer, vil kræve et mpeg4 modul, med indbygget kortlæser, så man kan bestille hos Boxer, og få det kort der dækker de kanaler man ønsker at modtage. Fra Boxers hjemmeside www.Boxer.dk, fremgår det at antenneforeninger/kabelTV etc. ” for nuværende” (Boxers formulering) desværre ikke kan lade sig gøre at modtage deres signaler. Og igen deres egen formulering ”for nuværende”......

  

Så vi mener at der er/kan være politiske forhandlinger i gang. Vi skal derfor opfordre til, at både vi som afdeling(er), og ITudvalget under VA/BO-VEST, skal maile/kontakte medieordførere (lokalt/Christiansborg) om baggrund/formål med at Boxer ikke kan leveres over antennenetværk overhovedet.

Argumenter for de forskellige foreninger kan bl.a. være, at Beboere i nogle områder vil ligge så dårligt for opsætning og kvalitets modtagelse med egen antenne, at denne ”løsning” ikke leverer den ønskede signalkvalitet.

Det er også i manges interesse at undgå ”forskellige antenneløsninger” på vores område, f.eks. også omkring udendørs ”kreative tiltag.)

 

Ovennævnte problemstilling rejses hermed af nedenstående medlemmer af Socialdemokraterne:

 

Med venlig hilsen

 

Medlem 125722

Curt Gotthard

Kløverens Kvarter 3 C, 2620 Albertslund

E-mail: [email protected]

 

Medlem 205050

Niels Bøgild Troelsen

Kastanjens Kvarter 9 E, 2620 Albertslund

E-mail: [email protected]