Erhvervsudvalget 2008-09, Kulturudvalget 2008-09
ERU Alm.del Bilag 339, KUU Alm.del Bilag 354
Offentligt
731165_0001.png
Emne: Invitation til konference om rytmisk musik på Børsen d. 23.10.2009 kl. 9.00
KODA og Spil Dansk Dagen inviterer til konference om:
- Den rytmiske musiks udfordringer i fremtiden -Siden februar har en tænketank med deltagelse af en lang række prominente personerindenfor det rytmiske musikliv i Danmark arbejdet på at opstille et idékatalog, der skalafdække de udfordringer, rytmisk musik står overfor i de kommende år, og opstille muligeløsningsmodeller. Musikkonferencen vil tage udgangspunkt i tænketankens arbejde, ogder vil være reaktioner både fra politikere og det øvrige musikliv. Derudover vil der væreen række spændende og nyskabende musikindslag. Dagen bliver styret af moderator GitteRabøl.Tænketanken har løbende været i kontakt med kulturministeren samt en rækkekulturpolitiske ordførere om tiltaget.Da emnet har stor almen interesse, og da tænketanken i særlig grad fokuserer på deerhvervsmæssige perspektiver af rytmisk musik, vil vi meget gerne inviterer bådemedlemmer af folketingets kultur- og erhvervsudvalg.

Praktisk information:

Tid:Sted:D. 23.10.2009 kl. 9.00-16.00Børsen, Slotsholmsgade 1, 1216 København K.
Tilmelding: Send en mail med emnet: ”Musikkonference” samt navn ogkontaktoplysninger til:[email protected]Der vil være plads til de første 150 tilmeldte.

Baggrund for konferencen:

Folkene bag konferencen er en tænketank bestående af en række yngre, profileredekræfter i dansk musikliv under ledelse af Henrik Marstal samt KODA og Dansk Erhverv.Tænketankens hovedmål har været at finde nye veje ud af dilemmaet mellem kunst/kulturog god forretning. Arbejdet med at formulere disse nye veje er sket i tæt samspil imellemfolk fra branchen, Vækstfonden, Danmarks Eksportråd, svensk musikindustri og storedanske virksomheder, der alle har givet input til, hvordan musikbranchen kan tænke nyt iforhold til finansiering og vækst.I maj præsenterede musiktænketanken et idékatalog med i alt 19 forslag indenfor de femindsatsområder, som tænketanken havde udpeget som særligt vigtige. De femindsatsområder er: Den digitale udfordring, musikeksporten, støtte- og låneordninger, live-scenen samt vækstlaget. Dette skete ved en høring på Christiansborg, der havdedeltagelse af en række kulturpolitiske ordførere foruden en lang række organisatorer ogaktører i det rytmiske musikliv.Program følger.