Kulturudvalget 2008-09
KUU Alm.del Bilag 255
Offentligt
682481_0001.png
682481_0002.png

Fra:

Ove Halfdan-Nielsen [mailto:[email protected]]

Sendt:

10. maj 2009 16:58

Til:

Ellen Trane Nørby; Flemming Damgaard Larsen; Hans Chr. Schmidt; Henriette Kjær; Holger K. Nielsen;Karin Nødgaard; Leif Lahn Jensen; Lise Von Seelen; Mogens Jensen; Per Clausen; Per Ørum Jørgensen;Pernille Frahm; Kathe Lie Andersen; Preben Rudiengaard; Simon Emil Ammitzbøll; Troels Christensen; YildizAkdogan

Emne:

Tvunget medlemskab af betemt antennelaug
Havdrup, den 10. maj 2009.
Til alle kulturudvalgets medlemmer
Jeg vil bede jer hjælpe mig i nedenstående sag. Jeg har tidligere rettet henvendelses tilkulturministeren, da denne hed Brian Mikkelsen og senere til Carina Christensen. Men begge gangemed et svar, der ikke var særligt imødekommende.I al sin enkelthed består mit problem i, at jeg er tvunget til at modtage og betale for tv- og radio-signaler fra en lille mini antenneforening, som bestemt ikke har mulighed for at levere tilfreds-stillende tjenester.Det undrer mig meget, at jeg i disse højteknologiske tider ikke selv må vælge, hvad oghvorledes jeg ønsker at blive forsynet og af hvilken leverandør, eller flere for den sags skyld.Jvf. f.eks. telemarkedet.Da jeg for 24 år siden flyttede til Havdrup, vidste jeg udmærket, at jeg var tvunget til at væremedlem af Antennelauget Flimmer. Det fremgår af deklarationen på området. Men i 1975 var derkun mulighed for at se Danmarks Radio samt to svenske kanaler; dertil lidt radio. Fantasien raktevel ikke til at forestille sig den digitale verden, vi befinder os i dags dato.Foruden denne begrænsning, bestemmer lokalplanen tillige, at jeg skal være tilsluttet et afkommunen godkendt fællesantenneanlæg.Jeg har haft en god snak med min borgmester. Han kunne godt se problemstillingen. Han lodKammeradvokaten se nøjere på sagen. Konklusionen derfra var, at det ville være nødvendigt meden ændring af antennelaugets vedtægter. Og det vil antennelauget ikke. Kommunen ville godtvære imødekommende for sin del.Når jeg tænker på de forskellige muligheder, jeg ville have i et frit marked, ærgrer jeg migover, at jeg må nøjes med DR1, DR2, Update og TV2 i digital kvalitet. Resten sendes i nettet ianalog form. OG DET BLIVER DET VED MED. Gad vist hvad der i øvrigt sker til efteråret?Af andre muligheder, som er inden for rækkevidde, kan i flæng nævnes: TDC med både YouSee og via Internet, forskellige leverandører gennem elselskabets fiberkabler og flere mulighedervia parabol.Et tænkt eksempel: Gamle fru Petersen kan desværre ikke høre ret godt, så radioen røg tilelektronikskrald. Og nu svigter synet også, så børnebørnene har arvet hendes fjernsyn. – Hvorforer det lige, at hun skal være tvunget til at være medlem af antennelauget og betale, for noget hunikke kan bruge?
Jeg foreslår en lille paragraf tilføjet en eller anden lov (radiospredningsloven, kap. 2 ?):
”Ingen kan ved nogen bestemmelse pålægges at modtage tv- og radiosignalerog ej heller at skulle være tilknyttet en bestemt leverandør.”Det forhindrer ikke, at kommunen kan have en bestemmelse om, at den ikke vil tilladeterristiske antenner i bestemte områder. De pynter bestemt ikke i lav tæt bebyggelse.Du er velkommen til at kontakte mig enten via mail, [email protected] eller på tlf. 2330 63 42.Med venlig hilsenOve Halfdan-NielsenHorseløkke 994622 HavdrupPS. Hvis din stedfortræder går til møderne, bedes du give ham en kopi.