Kulturudvalget 2008-09
KUU Alm.del Bilag 223
Offentligt
672427_0001.png

Dansens Dag danser ind i folkeskolen

Bertel Haarder besøger Skolen for Moderne Dansfor at modtage en læreplan for dans i grundskolenPå den internationale Dansens Dag, onsdag d. 29. april, vil undervisningsminister Bertel Haarder få overrakt et udkast tilen læreplan for dans i grundskolen.Læreplanen er udarbejdet af foreningen

Dans i Uddannelse

på opfordring af Fællesrådet for Moderne Dans ogindholdet i læreplanen er udarbejdet i tæt dialog mellem dansepædagoger, skolelærere og undervisere på lærer- oguniversitetsuddannelser.Formålet med planen er bl.a. at motivere og styrke arbejdet med dans i en bred forståelse i grundskolen, bidrage tiludvikling af pilotskoler og -seminarier, der sætter dans på skemaet samt inspirere dansepædagoger og lærere, som erinvolverede i projekter og mere forankrede tiltag på skoler rundt om i landet. Læreplanen skal fungere som et bidrag tildiskussioner om indhold, formål og tydeliggørelse af fagområdet i grundskolen og på læreruddannelserne.I læreplanen lægges der vægt på at beskrive dans som et kunstnerisk, socialt og kulturbærende fagområde. Læreplanentydeliggør hvordan fagområdet dans kan bidrage til en helhedsorienteret og balanceret uddannelse af børn og unge.Dans bør være med i den fortløbende diskussion om de praktisk/musisk/kunstneriske fag i grundskolenFaget dansepædagogik har været en del af Skolen for Moderne Dans` studieordning siden 1995 og fra 2002 har skolenhaft en decideret dansepædagog / danseformidler uddannelse. Med Bertel Haarders visit kulminerer mange årserfaringer med undervisning i dans på landets skoler.
Overrækkelsen foregår på Skolen for Moderne Dans med skolebørn fra Holberg Skolen og studerende fra Skolen forModerne Dans samt en række korte indlæg om dans i skolen i Danmark.

Dagens program starter kl.10.30 og slutter kl.11.30, Sal 1 på Skolen for Moderne Dans, Philip de Langes Alle 3,

1435 København K.

For yderlige information kontakt: Sheila de Val på mobil nr. 20 93 06 41For program: www.dansiuddannelse.dk