Fra: [email protected] [mailto:[email protected]]
Sendt: 1. marts 2009 13:54
Til: Kulturudvalget
Emne: Til Kulturudvalget

Fra: Ole Quistgaard
Organisation: Folkets Hus Spillefolk
Adresse: Stengade 50
Postnr: 2000 København
EMail: [email protected]
Telefon:
Må offentliggøres på hjemmesiden: Ja
Vedlagt Pressemeddelelse: Formålet med henvendelsen er at gøre opmærksom på dansk folkekultur specielt spillemandskulturen i Danmark sådan som den lever i dag. Det er tredivte år i år.

Der kommer ca 600 mennesker til spillemandstræffet fra hele Skandinavien.

Dansk spillemandsmusik er en meget overset del af det danske kulturliv. Det er lidt synd. Det trods alt en del af vores nationale kulturarv. Folkets hus spillefolk står for at gøre spillemandsmusikken til en levende del af vores kultur. For os har de gamle danse den samme funktion enhver anden dans til diskotek, eller privat fest. Forskellen er bare at vi ofte spiller selv. Folkets hus spillefolk har holdt til i Folkets hus i Stengade 50 lige siden 1972, hvor først parken, så huset blev besat af kvarterets beboere. Folkets Hus Spillefolk et har været den vedvarende kraft i huset lige siden starten. Huset der ligger i Stengade 50 kun få skridt fra centrum for de værste bandopgør, har fungeret som en oase på det indre Nørrebro.


I 2008 har Københavns kommune investeret i en flot renovering af Folkets park, der ligger op ad huset. Parken har været med til at give et løft til husets generelle image som en kulturel oase i kvarteret.