Kulturudvalget

 

Til:

Dato:

Udvalgets medlemmer og stedfortrædere

13. januar 2009

Kulturministerens lovprogram for 2. del af 2008-09 samlingen

 

Statsministeren har sendt Folketinget et ajourført lovprogram for den resterende del af samlingen, jf. UFO, alm. del – bilag 13. Nedenfor er vist lovprogrammets kulturdel.

 

Der er ikke nye forslag medtaget og fristerne for fremsættelse er kun skubbet en smule. Radio- og fjernsynsforslaget er koblet sammen med et lovforslag fra økonomi- og erhvervsministeren, hvorfor usikkerheden vedrørende fremsættelse der er lidt større.

 

Kulturministeren

 

 

 

Ændring af lov om ophavsret  

Feb I

 

 

Ændring af lov om KunstrÃ¥det og lov om Statens Kunstfond  

Feb II

 

 

Ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed  

Feb II

 

Nedenfor er vist samme udsnit af lovprogrammet inkl. indholdsresuméer og oprindelige fremsættelsesangivelser, som det så ud pr. oktober 2008

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Finn Skriver Frandsen,

Udvalgssekretær


 

Udsnit af 1. udgave af lovprogrammet vedr. kulturområdet fra oktober 2008 med resuméer

 

Ændring af lovgivning vedrørende kunststøtten (Jan I)

Det er forudsat, at Lov om Kunstrådet tages op til revision i folketingsåret 2008/2009. Kulturministeren har taget initiativ til politiske drøftelser om den samlede kunststøtte med henblik på eventuelle lovændringer, herunder også af Lov om Statens Kunstfond. Forslaget vil blive udarbejdet i lyset af de nævnte politiske drøftelser.

Ændring af lov om ophavsret (Feb I)

Forslaget har til formål at gennemføre servicedirektivet i forhold til reglerne om godkendelsesordninger og -procedurer. Forslaget indebærer tillige en teknisk ændring af ophavsretsloven således, at der indsættes en materiel hjemmel til udbetaling af kompensation for et eventuelt fald i dvd-provenuet i den såkaldte blankbåndsordning.

Ændring af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed (Feb II)

Forslaget vedrører bl.a. reglerne på lokal-tv-området og fordeling af programmer i fælles-antenneanlæg.