Kommunaludvalget 2008-09
KOU Alm.del Samrådsspørgsmål Z
Offentligt
694659_0001.png
694659_0002.png

Kommunaludvalget

Til:

Til:

Dato:

Indenrigs- og socialministerenUndervisningsministeren29. maj 2009
I et kommende samråd ønskes en drøftelse af følgende spørgsmål:KOU alm. del

Spørgsmål Z

Når undervisningsministeren hilser forældrebidrag i 100.000-kroners klassen tillandets folkeskoler velkommen, er det så fordi, regeringen erkender, at landetsfolkeskoler ikke er tilstrækkeligt finansieret alene ved hjælp af skatteindtægterne?

Spørgsmål Æ

Ministrene bedes fremlægge en oversigt over, hvilke af landets skoler, derbenytter sig af forældreindsamlinger, samt en oversigt over, hvor mange penge,der indsamles på de enkelte skoler?

Spørgsmål Ø

Når regeringen via. økonomiaftalen med landets kommuner har gennemtvunget,at der bruges færre penge pr. skoleelev i 2009 end der gjorde i 2008 samtidigmed, at antallet af elever er vokset, er det så fordi, regeringen har et ideologiskmål om at fremme privatisering af folkeskolen?

Spørgsmål Å

Hvordan vil ministrene sikre, at der ikke opstår yderligere ulighed mellemkommuner og landets folkeskoler og opdeling af skoler og elever i A og B hold,når der på denne måde opfordres til, at forældrene skal give private bidrag tilderes barns skole udover den skat, de allerede har betalt?

Spørgsmål AA

Ønsker regeringen at bryde med princippet om en fri og gratisfolkeskoleuddannelse til alle?

Spørgsmål AB

Mener ministrene, at andre offentlige instanser såsom politi, retsvæsen,infrastruktur m.m. skal være afhængige af private bidrag?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Rasmus Prehn (S).
Kopi til ombudsmanden
1/7
På udvalgets vegne
Hans Kristian Skibbyformand.
Kopi til ombudsmanden
1/7