Europaudvalget

Att.: Svend Auken, Europaudvalgets formand

 

 

 

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Christiansborg
DK-1240 København K

Tlf.    +45 33 37 55 00
Fax   +45 33 32 85 36

www.ft.dk
[email protected]

Ref.: FLF alm. del –  bilag 98

Kontakt
Louise Piester
udvalgssekretær

Dir. tlf.    +45 33 37 55 05


 

11. december 2008

Kære Svend Auken

 

Udtalelse over Kommissionens grønbog om kvalitetsstandarder i landbrugsprodukter.

 

Europaudvalget opfordrede i brev af 5. november 2008, jf. FLF alm. del – bilag

41, Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri til at behandle Kommissionens

grønbog om kvalitetsstandarder i landbrugsprodukter – KOM (2008) 0641 og på baggrund heraf at komme med en udtalelse til Europaudvalget med henblik på, at Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Europaudvalget kan afgive et høringssvar til Kommissionen.

 

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har behandlet sagen på 3 møder.

 

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri bemærker med henvisning til regeringens grundnotat af 13. november 2008, jf. FLF alm. del – bilag 51, at Landbrugsraadet på vegne af medlemmerne hilser Kommissionens initiativ velkomment, idet der ses frem til en konstruktiv drøftelse af rammerne for den fremtidige europæiske fødevarekvalitetspolitik. Af grundnotatet fremgår det også, at Landbrugsraadet i princippet støtter Kommissionens målsætning om at fremme produktionen af europæiske kvalitetsfødevarer og markedsføringen heraf, men ser samtidig et særligt behov for at kæde drøftelserne om fødevarekvalitet sammen med de bestræbelser, der netop pågår i regi af Generaldirektoratet for Erhvervs- og Virksomhedspolitik (Kommissionen) med henblik på at styrke konkurrenceevnen i den europæiske landbrugs- og fødevaresektor. Af regeringens foreløbige generelle holdning til grønbogen fremgår det, at regeringen generelt ikke finder, at der er brug for yderligere lovgivning om fødevarekvalitet, og fra dansk side ses gerne en yderligere forenkling eller afvikling af eksisterende EU-lovgivning. Regeringen finder det imidlertid positivt, at offentliggørelse af grønbogen sætter fokus på kvalitetsfødevarer og på vigtigheden af, at EU skaber rammerne for private initiativer, der sigter mod at udnytte kvalitetsparametre til at promovere europæiske produkter på det globale marked.

 

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri foreslår, at Kommissionen anmodes om at tilsende Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri og Europaudvalget Kommissionens egen tilbagemelding vedrørende høringssvarene over grønbogen, som Kommissionen ifølge grønbogen vil offentliggøre.

 

Med venlig hilsen

 

 

 

Jørn Dohrmann,

Udvalgsformand