Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

Til:

Dato:

Udvalgets medlemmer og stedfortrædere

9. december 2008

Deltagelse i BioFach 2009, Nürnberg, Tyskland den 19.-22. februar 2009

 

Det foreslås, at Fødevareudvalget eller en delegation fra udvalget deltager i BioFach-messen, der afholdes fra den 19.-22. februar 2009 i Nürnberg, Tyskland.

 

Hvert år i februar holdes verdens største økologiske messe i den tyske by Nürnberg, og økologiske virksomheder fra hele Europa og resten af verden valfarter til begivenheden for at skabe kontakter og handle.

 

På messen i 2008 blev Danmark kåret til "Årets Økologiske Land 2009" og har dermed mulighed for en endnu større eksponering af de danske økologiske produkter samt en større satsning på eksportområdet.

 

Sidste år blev det bekendtgjort, at Danmark ville blive årets land allerede i 2008, men de danske virksomheder måtte melde fra i erkendelse af, at efterspørgslen var så stor på det danske hjemmemarked, at de knap havde varer til eksport. Nu er produktionen af blandt andet mælk og svinekød imidlertid i klar stigning, og derfor har Danmark nu meldt sig klar til at modtage den fokus, som titlen ”Årets Land” giver.

 

FødevareErhverv pÃ¥regner en del aktivitet i forbindelse med, at Danmark er Ӂrets Land 2009”. Økologisk Landsforening har det primære ansvar for den danske indsats, og forberedelserne til BioFach i 2009 er i gang. Økologisk Landsforening har en forventning om at kunne udvide den danske stand til det dobbelte i 2009 og satser sÃ¥ledes pÃ¥, at ca. 30-40 virksomheder vil finde vej til BioFach i 2009.

 

Med venlig hilsen

 

Louise Piester,

udvalgssekretær