Folketinget

Udvalget for Fødevarer, fiskeri og landbrug

 

 

Nr. Bork d. 02-10-2008

 

 

 

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd

 

Vi retter henvendelse til udvalget ang. Fiskeriets Arbejdsmiljøråd om kontingents betaling. Vi er en række erhvervs- og bierhvervsfiskere som er utilfredse med denne måde, som kontingentet til Arbejdsmiljørådets opkræves på. Kontingentet er steget fra 859 til 1312 kr. pr. fartøj uanset størrelse. Vi mener, at det er en ulige fordeling den måde man opkræver på i dag. Det kan ikke være rimeligt at en jolle på 16 fod skal betale det samme som en kutter på flere hundrede ton. Selvom de store skibe også betaler pr. besætningsmedlem er fordelingen af kontingentet ikke rimelig.

 

De små joller som hovedsagelig bliver brugt til Fjordfiskeri og fiskeri nær kysten, kan ikke bruge den vejledning, som Arbejdsmiljørådet giver, da jollerne ofte er så små at det fysisk ikke er muligt.

 

Vi har foreslået fiskeriets Arbejdsmiljøråd at man betaler efter størrelse på skibene, det vil give en mere retfærdig betaling, da det er de store fartøjer, som nyder gavn af det stykke arbejde, som arbejdsmiljørådet laver.

 

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd består af en bestyrelse, som er sammensat af medlemmer fra Danmarks Fiskeriforening og SID. Danmarks Fiskeriforenings repræsentanter repræsenterer deres medlemmer, men en stor part af jolleejerne er ikke medlem af Danmarks Fiskeriforening, men tvunget til at betale til arbejdsmiljørådet uden mulighed for at få indflydelse på dens arbejde.

 

Bork Fiskeriforening har taget initiativ til underskriftsindsamling mod kontingentstigningen, der kom ca. 160 underskrifter, og det var kun tilgængelig på Fiskeforums hjemmeside, det viser hvis der var gjort en større arbejde ville der være langt flere underskrifter.

 

Vi håber, at udvalget vil se positiv på vores henvendelse, så der kommer en mere retfærdig betaling.

 

 

Med venlig hilsen

Bork Fiskeriforening

 

René Mejlvang

formand