Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Departementet

 

J.nr.: 2008-20-261-02336/CRG

23.10.2008

 

 

 

 

EFSA tabel med Campylobacter tal

 

EFSA’s (European Food Safety Authority) zoonoserapport for 2006 ”The Community Summary Report on Trends and Sources of Zoonoses, Zoonotic Agents, Antimicrobial Resistance and Foodborne Outbreaks in the European Union in 2006” indeholder i afsnittet om Campylobacter en tabel CA5 om Campylobacter i fersk kyllingekød. Tabellen er gengivet nedenfor.

 

DTU, Fødevareinstituttet understreger, at tallene, der indrapporteres af medlemslandene til zoonoserapporten, ikke er direkte sammenlignelige, hvilket der også gøres opmærksom på i rapporten. Landene anvender ikke standardiserede metoder til prøveudtagning og analyse. Desuden er der stor forskel på, hvad det er for data, de forskellige lande indberetter, ligesom antallet af prøver varierer meget.

 

I år gennemføres et EU baselinestudie for forekomst af Campylobacter i slagtekyllinger, hvor alle prøverne udtages efter et ensartet prøveprogram og analyseres efter samme metode. Resultaterne af denne undersøgelse vil give et bedre sammenligningsgrundlag for vurdering af Campylobacter forekomsten i EU medlemslandene.