Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Departementet |
|
J.nr.: 2008-20-261-02336/CRG
|
|
EFSA’s (European Food Safety Authority) zoonoserapport for 2006 â€The Community Summary Report on Trends and Sources of Zoonoses, Zoonotic Agents, Antimicrobial Resistance and Foodborne Outbreaks in the European Union in 2006†indeholder i afsnittet om Campylobacter en tabel CA5 om Campylobacter i fersk kyllingekød. Tabellen er gengivet nedenfor.
DTU, Fødevareinstituttet understreger, at tallene, der indrapporteres af medlemslandene til zoonoserapporten, ikke er direkte sammenlignelige, hvilket der også gøres opmærksom på i rapporten. Landene anvender ikke standardiserede metoder til prøveudtagning og analyse. Desuden er der stor forskel på, hvad det er for data, de forskellige lande indberetter, ligesom antallet af prøver varierer meget.
I år gennemføres et EU baselinestudie for forekomst af Campylobacter i slagtekyllinger, hvor alle prøverne udtages efter et ensartet prøveprogram og analyseres efter samme metode. Resultaterne af denne undersøgelse vil give et bedre sammenligningsgrundlag for vurdering af Campylobacter forekomsten i EU medlemslandene.