Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2008-09, Sundhedsudvalget 2008-09, Europaudvalget 2008-09
FLF Alm.del Bilag 261, SUU Alm.del Bilag 445, EUU Alm.del Bilag 365
Offentligt
Teknologirådet 5. maj 2009
Høring om nyt fødevaremærke
- GDA og andre fødevaremærker
Høringen afholdes for Folketingets Fødevareudvalg af Teknologirådet.
Det overordnede formål med høringen er at debattere fordele og ulemper ved forskellige
fødevaremærker med særlig fokus på GDA i relation til EU's kommende fødevareforordning.
Herunder at behandle:
Fordele og ulemper ved GDA mærket
Mulighederne for at påvirke udformningen af EU's fødevareforordning
Fordele og ulemper ved andre fødevaremærker
Forbrugernes forståelse og brug af fødevaremærker
Høringen afholdes onsdag den 20. maj 2009 kl. 13.00-16.00 i Landstingssalen på Christiansborg.
Ordstyrer:
Formanden for Fødevareudvalget, Jørn Dohrmann (DF)
13.00-13.10 Velkomst
Formanden for Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Jørn Dohrmann (DF)
13.10-13.25 Introduktion til fødevaremærker
En introduktion til en række aktuelle fødevaremærker: blandt andet GDA, 100 grams
mærket, Trafiklysmærket, Nøglehulsmærket og Spis Mest mærket.
Inge Tetens, Forskningschef, DTU Fødevareinstituttet
Beskrivende gennemgang af relevante fødevaremærker
TEMABLOK 1
13.25-14.10 Fordele og ulemper ved GDA mærket
GDA mærket er det i øjeblikket mest omdiskuterede fødevaremærke, og GDA mærket
indgår i EU's arbejde med et kommende fødevaredirektiv. Hvad er fordele og ulemper
ved GDA mærket? Hvordan er forbrugernes opfattelse af GDA mærket? Hvad er
Danmarks muligheder for at påvirke udformningen af GDA i EU’s kommende
fødevaredirektiv?
Heddie Mejborn, Agronom Phd, DTU Fødevareinstituttet
Fordele og ulemper ved GDA mærket
Klaus G. Grunert, Professor, Handelshøjskolen Århus Universitet
Forbrugernes forståelse og anvendelse af GDA
Professor Jens Hartig Danielsen, Århus Universitet