20. februar 2009

PRESSEMEDDELELSE

 

Åbent samråd om neutralmarinering af kyllingekød

 

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har kaldt fødevareminister Eva Kjer Hansen i samråd om neutralmarinering af kyllingekød. Samrådet er åbent for alle og finder sted onsdag den 25. februar 2009 i S-092 på Christiansborg. Samrådet begynder kl. 14.00.

 

Udvalget har bedt fødevareministeren redegøre for, i hvilket omfang der anvendes proteintilsætning i det neutralmarinerede kyllingekød for at øge vandindholdet i kødet. Udvalget har derudover bedt ministeren redegøre for, hvilke tiltag ministeren vil tage for at undgå vildledning af forbrugerne om vandpumpet kyllingekød.                                                                                                                                                                                            

Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

 

Samrådsspørgsmålene kan læses her:

 

http://www.ft.dk/Samling/20081/almdel/FLF/samspm/AI/index.htm

 

http://www.ft.dk/Samling/20081/almdel/FLF/samspm/AJ/index.htm

 

 

SamrÃ¥det er Ã¥bent for alle, men der vil være et begrænset antal tilhørerpladser. Enkelte er forbeholdt pressen. De øvrige pladser gÃ¥r efter ”først til mølle-princippet”. Hvis man ønsker at overvære det Ã¥bne samrÃ¥d, kontaktes udvalgets sekretariat pÃ¥ tlf. 33 37 55 34 eller via mail [email protected] senest tirsdag den 24. februar 2009 kl. 12.00. For gæster, der kommer udefra, mÃ¥ der beregnes ekstra tid pÃ¥ grund af sikkerhedstjek ved besøgsindgangen.

 

Det er tilladt at fotografere og optage lyd og tv m.v., hvis det kan ske uden at anbringe mikrofoner på bordene og uden at forstyrre samrådets afvikling i øvrigt.

 

En cd med lydoptagelse af det åbne samråd vil senere kunne fås i Folketingets Oplysning, tlf. 33 37 33 38.

 

Yderligere oplysninger:

Udvalgssekretær Louise Piester, tlf. 33 37 55 05

Kontorkonsulent Tommy Jørgensen, tlf. 33 37 55 34