Program

for

Fødevareudvalgets deltagelse i BioFach

2009 den 18.–20. februar 2009

 

Onsdag den 18. februar 2009

Kl. 14.15

Afgang Kastrup Lufthavn til Frankfurt SK 633/LH6265

Ankomst Frankfurt 15.55

Afgang Frankfurt 17.50 LH 928

 

Rejse sammen med fødevareministeren og Peter Gæmelke

 

Kl. 18.35

 

Ankomst til Nürnberg

 

Afhentning ved Poul Ottosen

Kørsel til Hotel Arabella Sheraton Carlton (20 min)

 

Fødevareministeren er ligeledes indkvarteret her. Landbruget og økologivirksomhederne er indkvarteret på et nærliggende hotel

 

Kl. 19.50

 

Afgang fra hotellet.

 

Kl. 20.00

 

Fødevareministeren er vært for en uformel middag for medlemmerne af Folketingets Fødevareudvalg, Landbrugsrådet og økologisk Landsforening.

 

Deltagere: Ministeren, Folketingets Fødevareudvalg incl. sekretærer (6), Peter Gæmelke, Evald Vestergaard, Paul Holmbeck, Uffe Bie, Michael Stevns, Thomas Hartung samt alle øvrige tilstedeværende medarbejdere fra fødevareministeriet, Poul Ottosen og Malene Lunden Hansen. I alt 28.

 

Sted:

Restaurant Hunger und Durst, Grill Restaurant

Schweppermannstr. 1

90408 Nürnberg

 

Torsdag den 19. februar 2009

 

Kl. 09.15

Afgang fra hotellet. Kørsel til Nürnberg Messe ca. 15 min. Afhængig af trafik

 

Kl. 09.40

Ankomst til MesseZentrum Nürnberg CCN Ost

Modtagelse ved protokollen

 

Kl. 10.00-11.30

Biofach åbning Saal Tokio

 

Musikalsk præludium – (5 min) (fmtl. tuba-kvartet)

Tale ved IFOAMs præsident Katherine DiMatteo (10 min)

Velkomst ved Nürnbergs overborgmester Ulrich Maly (5 min)

Fejring af pionererne i økologisektoren – 20 år Biofach (20 min)

Musikalsk intermezzo – 5 min

 

Tale ved EU-kommissær Mariann Fischer Boel (5 min)

Tale ved fødevareminister Eva Kjer Hansen (15 min)

Ã…bningstale ved forbundsminister Ilse Aigner (20 min)

Musikalsk finale – 5 min

Forventet deltagerantal 800-900

 

Kl. 11.30

Delegationen og de indbudte fra åbningsceremonien begiver sig til fods til den danske stand.

 

Fødevareministeren og de øvrige ministre indskriver sig i Nürnbergs gyldne bog. Efterfølgende fotografering. Fødevareministeren, ministersekretæren/Nikolai Schacke og Poul Ottosen kører sammen med de øvrige ministre til den danske stand.

 

Kl. 12.00–12.30

Åbning af den danske stand med korte taler af fødevareministeren, Peter Gæmelke og Evald Vestergaard.

 

Stående reception for deltagerne fra åbningsceremonien. Forventet antal gæster ca. 200-300.

 

Vip område for ministeren og særlige honoratiores – ”tapas” v/Henrik Boserup

 

Tilstede ventes bl.a. den tyske forbundsminister, andre tilstedeværende ministre herunder fra Tjekkiet, Italien, Brasilien, Finland m.fl., EU-kommissær Mariann Fischer Boel, udvalgsmedlemmer fra Folketingets Fødevareudvalg, udvalgsmedlemmer fra fødevareudvalget i den tyske forbundsdag, herunder formanden for udvalget Ulrike Höfken samt den fhv. tyske forbrugerbeskyttelsesminister Renate Künast, der nu er gruppeformand for Partiet De Grønne i Bundestag.

 

Kl. 13.00-13.20

Fødevareudvalget fra den tyske Bundestag besøger på deres rundtur den danske stand og modtages af Peter Gæmelke, Evald Vestergaard og medlemmer af Folketingets Fødevareudvalg. Fødevareminister Eva Kjer Hansen støder til.

 

Kl. 14.00-15.00

Peter Gæmelke og Evald Vestergaard er vært ved en uformel frokost for Fødevareudvalgets medlemmer (6 pers) på den danske stand.

 

 

 

Kl. 15.00/15.15

Fødevareministerens rundgang til de danske udstillere ledsaget af Peter Gæmelke og Evald Vestergaard samt udvalgsmedlemmer fra Folketingets Fødevareudvalg.

 

Antal udstillere 39. Varighed ca. 3 timer

Evt. pressekontakter for kommentarer, der ønskes bragt fredag den 20. februar.

 

Kl. 17.45

Kørsel fra Nürnberg Messe til hotel. Udstillingen lukker kl. 1800.

 

Kl. 19.30-20.00

Afgang fra hotellet.

 

Landbrugsrådet og Økologisk Landsforening er vært for en middag med fødevareministeren, medlemmer af Folketingets Fødevareudvalg og den danske pressedelegation (ca. 8) (ca. 30 min. kørsel). (max 30 deltagere)

 

Deltagere fra fødevareministeriet:

Fødevareministeren, Nikolaj Schacke, Morten Lautrup, Poul Ottosen

 

Sted: Restaurant Gastronomique im ”Schwarzen Adler”, Hauptstrasse 19, Heroldsberg. (ca. 30 min. kørsel)

 

Fredag den 20. februar 2009

 

Kl. 10.10

Afgang fra hotel til Messezentrum.

 

Kl. 10.30

Fortsat rundgang på messen.

 

Mulighed for at mødes den udenlandske presse sammen med fødevareministeren, Peter Gæmelke og Evald Vestegaard/Holmbeck fra kl. 10.30-11.30.

 

Kl. 12.00-13.00

Frokost.

 

Kl. 13.00

Eventuel deltagelse i åbningen af kongrestemaet: Denmark:

Government partnership and Success through cooperation.

 

Indlæg ved Fødevareministeren, Morten Lautrup Larsen, Paul Holmbeck

 

Sted: Saal Shanghai

Kl. 14.40

Afgang for Folketingets Fødevareudvalg fra Messezentrum (CCN Ost) til lufthavnen (30 min kørsel).

 

Indcheckning til München LH 945 kl. 16.10 og til Hamburg LH 133 kl. 16.40

 

Bil 2: Folketingets Fødevareudvalg (6 pers), Malene Hansen

 

Kl. 16.10

Afgang for Jørn Dohrmann og Kristen Touborg med LH 945 til München

 

Kl. 16.40

Afgang for fødevareministeren, Folketingets Fødevareudvalg og Peter Gæmelke med LH 133 til Hamburg

 

Kl. 17.45

Ankomst Hamborg

 

Kl. 19.45

Ankomst København