Fra: Torben Hvidsten [mailto:[email protected]]
Sendt: 30. oktober 2008 12:57
Til: Torben Hvidsten
Emne: Dansk Energi: - Nye VE-lov giver lidt mere bøvlet vej til mere vedvarende energi

Dansk Energis kommentar til nye VE-lov:

 

Lidt mere bøvlet vej til målet om mere vedvarende energi

Efter lange forhandlinger er forligskredsen bag energiaftalen fra februar 2008 endelig nået til enighed om den nye VE-lov. Loven indeholder bl.a. en erstatningsordning for værditab i anledning af opstilling af vindmøller.

 

Dansk Energi hilser forhandlingsresultatet et om erstatning for opstilling af vindmøller velkomment.  Det er ikke smukt, men acceptabelt, mener Dansk Energi.

 

- Det er glædeligt, at naboer til vindmølleprojekter nu skal fremsætte deres krav om erstatning inden planprocessen er færdig, og at naboer, der bor langt fra vindmøller, skal betale et gebyr for at kunne fremsætte erstatningskrav, siger vicedirektør Lars Aagaard, Dansk Energi.

 

- Det er også glædeligt, at overgangsordningen for de nye erstatningsregler er blevet forlænget med otte måneder. Det sikrer, at færre vindmølleprojekter bliver omfattet af de nye regler, siger Lars Aagaard.

 

- Det er klart, at loven betyder, at udbygningen med vedvarende energi ikke bliver nemmere eller billigere. Politikerne må derfor være parat til at kompensere med større tilskud, hvis det viser sig, at erstatningsordningen reelt bremser opsætning af møller på land. Med de aktuelle energipriser og det meget fordelagtige støtteniveau, som forligskredsen også har besluttet siger vores prognose, at vindkraftudbygningen vil fortsætte. Det bliver bare lidt mere bøvlet, siger Lars Aagaard.

 

- Det er vores håb, at såvel den nye VE-lov, og de klare regler for lokalt medejerskab vil bidrage til at skabe en mere postiv stemning om vindkraft på land. Lokal forståelse er et vigtigt element for investor, så alt i alt kan den samlede pakke vise sig at være en fordel. Men det må tiden jo vise, siger Lars Aagaard.

 

Kontakt:

Vicedirektør Lars Aagaard, tlf. 35 300 400 / 35 300 450 / 22 750 450

 

Med venlig hilsen

Dansk Energi

Torben Hvidsten

Tlf. 22 750 471