Notat

 

Til Folketingets Energipolitiske Udvalg:

 

Oversigt over internationale begivenheder på energiområdet 2009

 

Kontor EU & International energi

Sagsbehandler lahar/stn

Dato        4. marts 2009

J. nr.         6014-0012

 

 

 

16.-19. marts 2009: European Wind Energy Conference and Exhibition (EWEC)
Sted: Marseille

EWEC2009 behandler vigtige temaer indenfor vindenergi og henvender sig til alle der professionelt arbejder med vindenergi. Konferencen har deltagelse af blandt andet formand ofr FN klimapanel Dr. Rajendra K. Pachauri og den franske Secretary of State for Ecology, Chantal Jouanno.

http://www.ewec2009.info/

17.-19. marts 2009: Carbon Market Insights
Sted: København

Point Carbon er vært for konferencen, som omhandler den fremtidige internationale klimapolitik, med udgangspunkt i at COP15 i december 2009 vil sætte rammerne for det fremtidige karbon marked. Konferencen vil ligeledes omhandle finanskrisens indflydelse pÃ¥ karbonmarkedet.  Blandt talerne vil blandt andet være Yvo de Boer UNFCCC, Executive Secretary og Jos Delbeke Europa Kommissionen, Deputy Director-General, DG Environment. Deltagelse for parlamentarikere eventuelt relevant.

http://www.pointcarbon.com/events/conferences/cmi09/1.986082/


28.-30. april 2009: Cleantech Forum XXII Copenhagen
Sted: København

Cleantech Forum er et internationalt erhvervsforum med fokus på grønne teknologier, der afholder deres næste konference i København hvor der forventes deltagelse fra flere erhvervsledere, embedsmænd mv. Flere detaljer om konferencen og registrering findes på hjemmesiden:

www.cleantech.com/copenhagenforum

 

20.-21. maj 2009: All Energy 2009
Sted: Aberdeen

All Energy er en årlig konference og udstillingsforum for erhvervslivet og andre interessenter om VE.

http://www.all-energy.co.uk

25.-26. maj 2009: World business summit on climate change
Sted: København

Copenhagen Climate Council afholder seks måneder før COP15 i København en konference med deltagelse fra erhverslivet, eksperter mv. Deltagelse kan finde sted ved modtagelse af en invitation.  Deltagelse for parlamentarikere evt. relevant. Yderligere oplysninger om konferencen og tilmelding kan fås ved henvendelse hos Klima- og Energiministeriets ministersekretariat

 

http://www.copenhagenclimatecouncil.com/world-business-summit.html


27. maj 2009: Energikonference ”Korea - Danmark 50 års diplomatiske forbindelser - konference om energi i Danmark”
Sted: København

Den koreanske ambassade fejrer 50 års diplomatiske forbindelser med Danmark med en energikonference i København hvor bl.a. koreanske virksomheder inviteres til at deltage. Yderligere oplysninger om konferencen og tilmelding kan fås ved henvendelse hos Klima- og Energiministeriets ministersekretariat.

 

 

31. maj – 3. juni 2009: Hydrogen + Fuel Cells 2009

Sted: Vancouver

 

Hydrogen + Fuel Cells er en konference der fokuserer på brændselsceller og brintteknologier.

 

http://www.hfc2009.com

 

 

18. juni 2009: EU-ASEM Minesterial on Energy Security

Sted: Bruxelles

 

Siden 1996 har der været afholdt regelmæssige møder mellem EU og Asien, de såkaldte ASEM. Det første ministermøde i 2009 kommer til at omhandle energisikkerhed.

 

http://www.aseminfoboard.org/

 

22.-24. juni 2009: UNIDO International Energy Conference 2009 - Towards an Integrated Energy Agenda Beyond 2020: Securing Sustainable Policies and Investments.
Sted: Wien

UNIDO konference om dagsorden på energiområdet frem mod 2020. Konferencen vil omhandle en lang række internationale emner indenfor energi og klima. Flere detaljer om konferencen findes på hjemmesiden:

 

http://www.viennaenergyconference.org/

 

 

Ultimo juni 2009: International Renewable Energy Agency, IRENA, Second Session of the Preparatory Commission
Sted: Egypten

 

IRENA afholder ultimo juni deres anden møde i den forberedende kommission hvor der forventes at blive truffet beslutninger om agenturets arbejdsprogram, mv. Deltagelse for parlamentarikere eventuelt relevant. Yderligere oplysninger om tilmelding kan fås ved henvendelse hos Klima- og Energiministeriets ministersekretariat. Mere information forventes at blive annonceret på hjemmesiden.

www.irena.org

 

 

14.-16. september 2009: Risøe International Energy Conference 2009

Sted: Risøe, Roskilde

 

Risøe afholder som led i DTU Klimateknologi en konference om forsyningssikkerhed og klimaændringer. Konferencen sætter fokus på en lang række emner som vedvarende energiteknologier, energieffektivisering, central og decentral energiproduktion, fremtidens energisystem samt scenarier og energipolitik. Konferencen ventes at tiltrække energieksperter fra alle dele af verden.

 

http://www.risoe.dk/News_archives/News/2009/0126_Int_Energy_Conf.aspx?sc_lang=en

 

 

14. -16. september 2009: Offshore Europe

Sted: Stockholm

 

Offshore Europe er en konference for der primært henvender sig til den del af erhvervslivet der arbejder med efterforskning og produktion af olie og gas offshore.

 

http://www.offshore-europe.co.uk/

 

 

14.-15. oktober: Energiministermøde i IEA (Chair klima session)

 

IEA ministermøde har typisk deltagelse fra de fleste af IEA’s 28 medlemslande. Mødet afholdes hvert andet år og har til formål at give en overordnet politisk retning til IEA arbejdet, som almindeligvis finder sted på embedsmandsniveau. Udover IEA’s medlemslande forventes deltagelse fra Kina, Indien og Rusland. På mødet vil der være særligt fokus på klima i lyset af COP15.