Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

 

 

Dato      17. februar 2009

J.nr.

 

 

Side 1/2

 

Orientering om ansøgning om naboblok til olie/gas tilladelse i Nordsøen

 

Til udvalgets orientering kan jeg oplyse, at DONG E&P A/S på vegne af rettighedshaveren i tilladelse 4/98 og med henvisning til Undergrundslovens § 12, stk. 1, litra d har indsendt en ansøgning om tildeling af en naboblok, se vedlagte kortbilag. Ansøgningen er begrundet med, at rettighedshaveren i tilladelse 4/98 har kortlagt et prospekt, der strækker sig ud i det ansøgte område.

 

Bestemmelsen i loven kan anvendes, når geologiske eller produktionsmæssige forhold berettiger, at tilladelsen til et område tildeles indehaveren af en tilladelse i et tilstødende område. Ved afholdelse af en naboblokprocedure skal indehaverne af tilladelser i alle øvrige tilstødende områder have mulighed for at ansøge og have tilstrækkelig tid hertil samt adgang til oplysninger om vilkår m.v., der vil gælde for tilladelsen.

 

Energistyrelsen har evalueret ansøgningen og vurderer, at forudsætningen for at bruge naboblokproceduren er tilstede. For at øge mulighederne for at den eksisterende infrastruktur kan anvendes og udnyttes bedst muligt i forbindelse med produktionen fra et eventuelt nyt fund i det ansøgte område, samt for at opretholde kontinuiteten i efterforskningen i området, er det hensigtsmæssigt, at der hurtigt gives tilladelse til det ansøgte område.

 

I overensstemmelse med Undergrundslovens § 12, stk. 1, litra d, har jeg derfor til hensigt at indlede en naboblokprocedure.

 

Vilkårene for en ny nabotilladelse vil svare til de vilkår, der senest har været anvendt i forbindelse med tildeling af tilladelser under 6. runde. Derudover vil det være et vilkår, at ansøgeren forpligter sig til at udføre et arbejdsprogram, der som minimum sikrer, at der bores en efterforskningsboring på det kortlagte prospekt.

 

Hvis to eller flere konkurrerende ansøgere til området opfylder vilkårene, vil de pågældende ansøgere i så fald blive bedt om indenfor en vis frist at indgive et tilbud om størrelsen på den andel, Nordsøfonden tilbydes ud over de obligatoriske 20 pct., hvis et eventuelt fund erklæres kommercielt, jf. Undergrundslovens § 12 a, stk.3.

Udvalget vil få sagen forelagt inden jeg meddeler tilladelse til det ansøgte område, jf. Undergrundslovens § 6, stk. 1.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard