Boligudvalget 2008-09
BOU Alm.del Spørgsmål 61
Offentligt
648328_0001.png
648328_0002.png

Boligudvalget

Til:

Dato:

Velfærdsministeren25. februar 2009
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:BOU alm. del

Spørgsmål 61

Vil ministeren oplyse, hvor mange udlejninger, der årligt finder sted via denkonstruktion, som kaldes stråmandsudlejning, herunder hvordan disseudlejninger er fordelt geografisk?

Spørgsmål 62

Hvilket lejeniveau kendetegner stråmandsudlejning?

Spørgsmål 63

I hvilket omfang benytter henholdsvis udlejer og virksomhed, der fremlejerlejemål, sig af tidsbegrænsning af lejemålet, og hvilke fordele og ulemper er derfor udlejer og lejeren herved?

Spørgsmål 64

Hvilke muligheder har de enkelte kommuner for at begrænse eller påvirkeantallet af lejemål, der udlejes via stråmandsudlejning?

Spørgsmål 65

Kender ministeren eksempler på, at kommunerne har brugt lovgivningensbestemmelser om godkendelse af udlejning i forbindelse medstråmandsudlejning?

Spørgsmål 66

Hvilke fordele og ulemper ser ministeren i en ordning, hvorefter kommunerne ihenhold til en positivliste for stråmandsudlejning kunne styre antallet afstråmandsudlejninger i kommunen?
1/2

Spørgsmål 67

Hvilke fordele og ulemper er der ved en positivliste for stråmandsudlejning,hvorefter stråmandsudlejning kræver, at det lejede ikke er beliggende i etsmåhus, eller at lejeforholdet skal begrundes med en lejers midlertidige ophold iforbindelse med uddannelse, forskning, arbejde eller lignende af betydning for envirksomheds rekruttering af udenlandsk arbejdskraft, som besidder en særligikke blandt danskere opnåelig kompetence?Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Thomas Jensen (S).Der anmodes om, at spørgsmålene besvares senest den 10. marts 2009, dog senest 3 hverdage før afholdelseaf samrådet om samrådsspørgsmål O (Stråmandsudlejning).
På udvalgets vegne
Nanna Westerbyformand.
1/2