Oversigt

 

 

 

 

 

Gammel ordning

Ny ordning

Udmålingsgrundlag

383.400kr

937.500kr (inkl. grund- og jord - indsats i de første 2 år)

 

 

 

Støttemiddel

5 % max.19170kr p.a. Nybyggeri
2,5 % max. 9585kr p.a. gammel bygning
2,5 max. 5752 kr. p.a. tilbygning

1 % max.9375kr p.a. (gammel- og nybyggeri)

0 € (Tilbygning og ombygning)

 

 

 

Tillæg

5752 kr. p.a. pr barn

6000 kr. p.a. pr. barn

 

 

 

Varighed af tillægget

8 Ã…r

8 Ã…r

 

 

 

Maksimal indkomst (beregnet over 2 år)

 

613.552 kr. Enlige
1227.105 kr. Gifte

525.000 kr. Enlige
1.050.000 kr. Gifte+
225.000 kr. pr. barn

 

 

 

Gældende:

Købekontrakt/ byggekontrakt til 31.12.2003

Købekontrakt/ byggekontrakt til 01.01.2004

 

 

Tilskud til eget hjem

 

Oversigt

Har De valgt at anskaffe dem en egen lejlighed eller et eget hus?
Så skal De ikke kun se på priserne til håndværker eller renteprocenter, men også retningslinjerne for at modtage støtte som staten stiller til rådighed. Siden 1996 findes der en personlig skatteprocent som er uafhængig af tilskud til eget hjem. Denne bliver ændret den 01. 01.2004. Ved køb eller opførelse af et nybyggeri eller en gammel bygning modtager hver familie maksimal 9375 kr p.a. i tillæg. Familier med børn for også et børnebidrag på 6000 kr. p.a. pr barn.

 

Forudsætningerne

Alle som er ubetinget skattepligtig, har en lejlighed i indlandet (i eget hus eller en ejerlejlighed), som er købt med en lukket købsaftale som er dateret til efter den 31.12.1995 eller en byggeansøgning, kan søge tilskud. Derudover skal lejligheden bruges som formål til at bo i for ejeren. Yderligere må man ikke overskride et indkomstmaksimum eller få et tilskud til en anden lejlighed efter § 7b EStG eller § 10e EStG. Alle disse krav skal opfyldes for at man kan modtage et tilskud.


 

Ingen tilskud
For ferie- eller weekendlejligheder som ligger i et særligt nytteområde, lejligheder som for ejeren er afskrivninger eller tager i mod reklame/hverve omkostninger
For udvidelser eller udbygninger for, man efter 2004 heller ingen tilskud.

Tilskuddets løbetid

Tilskuddet til eget hjem kan kun fordres i det år hvor lejligheden bliver færdig eller købt og i de efterfølgende 7 kalender år, forudsat at den der har krav på tilskuddet bor i lejligheden i dette tidsrum.
Tilskuddet bliver normal fastsat engang for alle de 8 år hvor det er muligt at få tilskud. Tilskudsperioden begynder – uafhængigt fra om lejligheden bliver brugt – altid i det år hvor lejligheden bliver færdig eller købt og perioden slutter i det år hvor lejligheden ikke længere bliver brugt til at bo i af ejeren eller hvis lejligheden bliver solgt, senest dog ved udgangen af det 7 år efter køb eller færdiggørelse af lejligheden.

Start på brug af lejligheden er det virkelige indflytnings tidspunkt. Den 8 årige støtte periode bliver ikke længere hvis man i et år ikke selv bruger lejligheden.

Vigtig: Det gælder også som eget hjem, hvis lejligheden bliver overdraget til en pårørende som hjem gratis. Ved pårørende skal der være tale om ægtefælle, forældre og søstre også forlovede, familiemedlemmer i lige linie, ægtefællens søskende, søskendes børn, forældrenes søskende og plejeforældre og plejebørn.

 

Indtjeningsmaksimum:

Indtjeningsmaksimum er beregnet pr en 2. årige  periode der falder fra 613.552 kr. til 525.000 kr.. For ægtepar gælder det dobbelte beløb. For hvert barn øges indkomstmaksimum med 225.000 kr.

 

Afmålingsgrundlaget:

Mål grubbe er fremstillings eller anskaffelses omkostninger for lejligheden plus anskaffelsen af den tilhørende grund og jord. Ved udbygninger eller udvidelser bliver der ikke taget hensyn til grund og jords andel.
Efter 2004 er afmålingsgrundlaget højst 937.500 kr. inkl. grund og jord. Herpå anvendes et tilskud på 1% (maks. 9375 kr. p.a.). For hvert barn kan der komme 6000 kr. p.a. oveni beløbet.


Det maksimale tilskud til eget hjem
 For gammelbyggeri og nybyggeri fÃ¥r man maksimal et tilskud pÃ¥ 1 %, dog højst 937.500 kr. inkl. Grund og jord. Dvs. maksimal 9375 kr. p.a. plus et tilskud til børn pÃ¥ maksimalt 6000 kr. p.a. pr barn.

Hvor ofte kan man modtage et tilskud?

Hver person kan kun modtage tilskud en gang i livet, altså for ægtefæller samlet 2 gange.
Vigtig: Bliver tillægget ikke brugt fuldt du af ejer på en lejlighed, kan man overføre de resterende tilskuds år på næste lejlighed. Tilskudsperioden forkortes tilsvarende.

Ansøgning af tilskud til eget hjem.
Der ansøges om tilskud efter man er flyttet ind i lejligheden eller huset ved det ansvarlige skattevæsen (Finanzamt).

Ansøgningen skal indeholde de nødvendige papirer som købekontrakt, byggekontrakt og regninger fra håndværkere. Man er forpligtet til at meddele skattevæsenet (finanzamt) hvis der indtræffer ændringer der medfører et mindre eller bortfald af tilskud til eget hjem.


Kilde: Finanzministerium

Her er oversigten for tilskud, gamle og nye ordninger, nemme at printe.

Bitte hier klicken ( tryk her)