Boligudvalget 2008-09
BOU Alm.del Bilag 26
Offentligt
618858_0001.png
Spørgsmål til boligudvalget – 1. dec. 2008Har en andelsboligforening pligt til at lade installerer varmefordelingsmålere, uanset at et flertalblandt andelshaverne er imod det ?Baggrunden for spørgsmålet er, at to forskellige love tilsyneladende ikke helt gør det klart, hvorvidtdet er obligatorisk eller ej.Ifølge :-----MÅLERBEKENDTGØRELSEN§ 16. Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. februar 1997.( underskrevet 9. oktober 1996)§ 8 Stk. 2. I bestående bebyggelse skal der inden den 1. januar 1999 installeres målere til måling af forbruget af varme iden enkelte boligenhed eller erhvervsenhed.§8 Stk. 3. Der kan anvendes varmeenergimålere eller varmefordelingsmålere med eller uden elektrisk energiforsyning.Målerne skal være i overensstemmelse med bestemmelser om måling af varme, som fastsat af ErhvervsfremmeStyrelsen.
-----er der tale om en obligatorisk lov.Ifølge :----LEJELOVEN§ 37. Fordelingen af udgifterne mellem lejerne sker efter udlejerens bestemmelse på grundlag af sædvanligeberegningsregler, enten efter egnede varmefordelingsmålere eller efter brutto-etage-areal eller rumfang og -for så vidt angår levering af varmt vand - efter antallet og arten af varmtvandshaner samt antallet af værelser.Stk. 2. Fordeles udgifterne til varme efter bruttoetageareal eller rumfang, kan beboerrepræsentanterne elleret flertal af lejerne kræve, at fordelingen fremtidig skal ske på grundlag af varmefordelingsmålere.Stk. 3. Fordeles udgifterne til varme efter bruttoetageareal eller rumfang, kan udlejeren kræve, at fordelingenfremover skal ske på grundlag af varmefordelingsmålere.
----ser det ud til at være baseret på hvad et flertal måtte ønske.Andelshavere på en generalforsamling er både udlejere og lejere og efter min opfattelse klemmer deto kasketter lige lovlig meget om fornuften.Tanken bag den obligatoriske installering af varmemålere må være at den enkelte lejer vil være istand til at se og påvirke sit eksakte varmeforbrug. Om man vil spare vil derfor være op til denenkelte, men det ser ud som om lovgivningen nærmest tilbyder en mulig undgåelse af lovensoprindelige tanke.Venlig hilsen Kim Hansen