Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Folketinget

Christiansborg 

1240 København K

 

 

Det fremgår af § 84 i lov om arbejdsskadesikring, at Erhvervssygdomsudvalget afgiver en årlig redegørelse til Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg om udviklingen på erhvervssygdomsområdet, herunder om udviklingen i retspraksis.

 

Arbejdsskadestyrelsen og Erhvervssygdomsudvalget har udarbejdet vedlagte årsredegørelse om udviklingen på erhvervssygdomsområdet.

 

Redegørelsen beskriver nogle af de områder som har været centrale i 2008. Det er blandt andet stress og depression, andre psykiske sygdomme, nedslidningsskader som for eksempel seneskedehindebetændelse i hånd og underarm, tennis- og golfalbue samt kroniske nakke-skuldersmerter efter rengøringsarbejde og forskellige kræftformer hos frisører, herunder brystkræft og kræft i urinblæren.

 

Arbejdsskadereformen fra 2003 havde blandt andet til formål at sikre anerkendelse af flere sager om erhvervssygdomme fra 2005. Det glæder mig, at redegørelsen viser, at målet om 1.000 flere anerkendte sager om året er nået også for 2008.

 

Det glæder mig desuden, at der har været fokus på vigtige områder som stress på arbejdet og psykiske sygdomme. Dette fokus understøttes af Arbejdsmarkedsudvalgets vellykkede høring om psykiske arbejdsskader i april 2008.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen