København den 15. januar 2009

 

Til Arbejdsmarkedsudvalget

 

Som borger har jeg lyst til, at fortælle en historie fra det virkelige liv. Det gør jeg fordi, at jeg som borger føler mig krænket af den behandling jeg får fra min lokale kommune. Jeg vil understrege, at jeg ikke klandrer kommunen, som jo bare handler på baggrund af den lovgivning der er på området.

Jeg er bekendt med at regeringen ønsker yderligere stramninger på området, og jeg håber mit brev kan give anledning til en drøftelse i udvalget af det, jeg oplever som rigid regelstyring i den offentlige sektor.

 

Jeg har passet mit arbejde i mere end 30 år, og har i den periode været sygemeldt måske 20 dage sammenlagt.

I efteråret 2008 får jeg uheldigvis konstateret en alvorlig kræftsygdom. Jeg blev opereret på Rigshospitalet i slutningen af november måned og startede kemobehandling sammesteds i december - en behandling som fortsat pågår.

Jeg har været sygemeldt fra ultimo november, og genoptog delvist mit arbejde efter nytår den 5. januar. Jeg arbejder 4 dage om ugen, og er fraværende til kemobehandling en gang om ugen.

 

Kommunen er orienteret om at jeg har kræft, og er i kemobehandling herfor en gang om ugen. Desuden er kommunen orienteret om, at jeg har genoptaget arbejdet delvist den 5. januar og efter aftale med arbejdsgiver kan varetage mit nuværende job uden problemer.

 

Alligevel indkaldes jeg til en opfølgende samtale i kommunens jobcenter, med det formål at få mig tilbage på arbejdsmarkedet!! Jeg undres over, om jeg skal revalideres til andet job den ene dag om ugen jeg modtager kemobehandling!!

 

Jeg har brugt mange kræfter på at koordinere mit undersøgelses- og behandlingsprogram for at begrænse mit fravær i efteråret 2008. En opgave som det offentlige sygehusvæsen burde varetage, men ikke magter.

Nu skal jeg yderligere til at bruge tid og kræfter på overflødige møder med kommunen. Jeg bliver nok nødt til at sygemelde mig på offentlig refusion, for at deltage i mødet på kommunen!!

 

Som et optimistisk menneske, forventer jeg, at behandlingen har effekt så jeg kan blive rask og genoptage mit nuværende job efter kemobehandlingen.

Skulle det modsatte være tilfældet, og behandlingen ikke har effekt – så dør jeg – og har ikke det helt store behov for kommunal opfølgning

 

Som borger kunne jeg ønske, at der skete en vurdering i den enkelte sag. Jeg er sikker på, at der kunne frigøres enorme mængder af sagsbehandlingstimer, hvis sagsbehandlerne havde mulighed for – og lov til at anvende deres sunde fornuft.

 

Med venlig hilsen

Bjarne Jensen