Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

 

 

 

 

På samråd i Arbejdsmarkedsudvalget i august 2007 om stigningen i arbejdsulykkerne fra 2003-2006 gav jeg tilsagn om at igangsætte en nærmere analyse af de bagvedliggende årsager til stigningen. I januar 2008 forelå denne ulykkesanalyse, som jeg sendte til udvalget samtidig med, at jeg lancerede en handlingsplan med følgende fire initiativer:

 

1.       Højere bøder til virksomheder, hvor der sker en ulykke med alvorlig personskade, eller den ansatte omkommer.

2.       MÃ¥lrettet indsats overfor nyansatte, fordi de nyansatte er overrepræsenteret i ulykkesstatistikken.

3.       Ny ulykkesstatistik for udenlandske arbejdstagere i Danmark, sÃ¥ viden om ulykkesrisikoen for denne gruppe kan forbedres.

4.       Viden skal omsættes til handling i den enkelte virksomhed via branchearbejdsmiljørÃ¥dene, der har til opgave at medvirke ved løsning af sikkerheds- og sundhedsspørgsmÃ¥l inden for de enkelte brancher.

 

Jeg lovede i den forbindelse at orientere udvalget, når der sker noget nyt i forhold til de fire initiativer.

 

I forhold til initiativ 2 – målrettet indsats overfor nysatte – bad jeg henholdsvis Arbejdsmiljørådet og Arbejdstilsynet om at komme med bud på, hvilke konkrete initiativer der kan sættes i værk for at øge sikkerheden for nyansatte.

 

Jeg har nu modtaget disse bud, som supplerer og understøtter hinanden godt. Jeg vedlægger et notat, der beskriver de initiativer og aktiviteter, der vil blive sat i gang for at øge sikkerheden for nyansatte.

 

 Jeg ser frem til at se resultaterne af Arbejdsmiljørådet og Arbejdstilsynets initiativer og håber, at kurven over antallet af ulykker hos nyansatte knækkes.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen