Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

Orientering om retningslinjer for lediges jobsøgning

 

Kære medlemmer af Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

 

Jeg har den 12. december i år meldt ud, at jeg vil ændre retningslinjerne vedrørende 4 job om ugen. Udmeldingen er sket på baggrund af stadig flere proforma-ansøgninger og faldende tilslutning til Jobnet fra arbejdsgiverne.

 

På den baggrund har jeg nedsat en arbejdsgruppe, hvor a-kasserne sammen med Arbejdsmarkedsstyrelsen og Arbejdsdirektoratet har til opgave at skabe nye klare retningslinjer, der skal sikre, at ledige på dagpenge reelt står til rådighed.

 

Arbejdsgruppen skal primo februar have udarbejdet nye retningslinjer, der skal erstatte den gældende udmelding fra februar i år om 4 job om ugen. Første møde i arbejdsgruppen afholdes 6. januar 2009.

 

Jeg vil gerne præcisere, at udmeldingen om 4 job om ugen gælder, indtil arbejdsgruppen har udarbejdet nye retningslinjer. Det har Arbejdsdirektoratet også præciseret i en rundskrivelse til a-kasserne den 17. december, jf. vedlagte brev.

 

Ledige har både før, under og efter min udmelding om 4 job om ugen skullet stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Med min udmelding den 12. december er der således ikke tale om, at et så grundlæggende krav til de ledige ophæves.

 

Desuden må jeg gå ud fra, at a-kasserne ved vejledningsmøder og rådighedssamtaler har oplyst de ledige om, hvilke jobmuligheder der er, og hvordan de skal opfylde kravet om at være aktivt jobsøgende. Denne vejledning skal de ledige selvfølgelig følge, indtil a-kasserne orienterer dem om, at der foreligger nye retningslinier.

 

Jeg har derfor svært ved at forestille mig, at der er ledige, der vil miste deres ret til dagpenge som følge af min udmelding i pressen den 12. december i år.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen