Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

 

I sidste samling forhandlede vi L 81 (nu lov om arbejdsgivers brug af job­klau­suler). I den forbindelse var der flertal for, at vi skulle følge og afvente, at der faldt dom angående det principielle spørgsmål om ansættelsesbevisreglernes anvendelighed i forhold til jobklausuler.

 

Jeg vil derfor gerne orientere udvalget om, at den omtalte ”Prosa-sag” nu er afgjort, men at Østre Landsret ikke fandt det godtgjort, at medarbejderen havde været omfattet af en jobklausul. Retten undgik dermed at tage stilling til, om ansættelsesbevisloven var anvendelig eller ej. Sagen er nu anket af Prosa.

 

Beskæftigelsesministeriet er imidlertid bekendt med en anden sag, der i øjeblikket verserer ved Sø- og Handelsretten, og hvor der ventes dom inden nytår. Det ventes, at retten her vil tage stilling til ansættelsesbevislovens anvendelighed, eftersom der mellem sagens parter efter det oplyste skulle være enighed om, at den pågældende medarbejder var berørt af en jobklausul. Jeg vil vende tilbage, når der er faldet dom i denne sag.

 

Til orientering vedlægger jeg udskrift af Østre Landsrets dom af 4. december 2008.

 

 

Venlig hilsen

 

 

 

 

Claus Hjort Frederiksen