Arbejdsmarkedsudvalget 2008-09
AMU Alm.del Bilag 189
Offentligt
679766_0001.png
679766_0002.png
REJSEARBEJDERE. DKSide 1 af 2
Farvel til skattefordel ved job i udlandet.Relaterede billeder
Statskassen kan hurtigt miste meget mere, end den får ind vedloft over skattefradrag for rejsearbejdere, mener Hans Erik Meyer.
Nordjyske 01. maj 2009 17:40Peter BrockVisninger:369Kommentarer:0Brugeranbefaling:5,0 (ud af 5)Antal billeder:1
Rejsearbejdere raser over udsigt til at miste stort udlandsfradrag- Ingen gider påtage sig at arbejde for 12.750 kroner i et helt år i udlandet.Med den klare melding protesterer foreningen Rejsearbejdere.dk over et nyt lovforslag fra skatteminister KristianJensen (V) om begrænsninger i skattefradraget. De nye regler vil medføre et loft på 50.000 kroner over fradrag forkørsel, logi, kost og andre ekstraomkostninger ved arbejde i udlandet og udstationeringer herhjemme. Medgældende skatteprocent svarer det i kontant værdi til de nævnte 12.750 kroner.Hans Erik Meyer, formand for Rejsearbejder.dk, påpeger, at man med de ændrede regler nærmest sætter enstopper for, at folk påtager sig rejsejob. For en gennemsnitlig rejsearbejder med helårsbeskæftigelse langt væk frabopælen betyder det nye loft et tab på 35.000 kroner for den enkelte lønmodtager.- Helt ærligt, hvor mange har lyst til at være på arbejde langt væk hjemmefra med alle de afsavn, det indebærer,hvis man nu skal give afkald på så mange penge, fnyser rejsearbejderformanden.- I forvejen står vi en med hastigt stigende ledighed blandt bygningsarbejdere. Vi har bestemt ikke brug for, atman yderligere får folk til at opgive rejsejob ved at barbere fradragene på denne måde. Ovenpå den nedgang vinetop har oplevet i eksporten som følge af finanskrisen, så er det jo også endnu et slag mod de danskeudlandsindtægter, siger Hans Erik Meyer, som har sikret foreningen foretræde for Folketingets skatteudvalg onsdag6. maj.Lad arbejdsgiver betale.Rejsearbejdere.dk har fra politisk hold fået en melding om, at rejsearbejdere jo blot må sørge for at fåarbejdsgiverne til at betale det fulde beløb i stedet for at indregne en skattefordel. Den løsning har Hans Erik Meyersvært ved at tage alvorligt.- Vi har regnet ud, at det vil betyde en ekstra udgift på omkring 80.000 kroner pr. medarbejder. Hvor mangearbejdsgivere har monstro lyst til at betale så mange penge. I en tid med mange lavtlønnede østeuropæere påbanen kan det meget nemt blive løsningen for virksomhederne, som jo heller ikke ligefrem vælter sig i penge idisse tider, tilføjer Hans Erik Meyer og påpeger, at Nordjylland med en stor andel af rejsearbejdere vil blive ramtsærlig hårdt af de nye regler.Han finder det i øvrigt helt grotesk, at Skatteministeriet forventer, at fradragsloftet vil betyde 150 millioner kronerekstra i statskassen.- Man kan godt regne med, at der med de nye regler kommer til at mangle mindst det dobbelte i tabteeksportindtægter. Det virker vanvittigt, og i den sidste ende er det mere end svært at se, hvem der skulle havefordel af ændringen, siger Hans Erik Meyer.
Borgmester tordner mod skatteminister29. apr. 2009 18.00 BornholmBorgmester Bjarne Kristiansen er stærkt utilfreds med skatteministerens udmelding om at fastholde regeringensplaner om at sænke loftet for fradrag for kost og logi fra de aktuelle 120.000 kroner om året til 50.000 kroner.Formand: Hans Erik Meyer Nørrebyvej 55, Løjt Kirkeby, 6200 Aabenraa Tel: 74 61 83 51, Mobil: 40 18 76 48 E-mail: [email protected]Kasser: Johannes Classen. Klosterbakken 54. 6230. Rødekro. Tlf.: 74 69 3145. E-mail: [email protected]Hjemmeside: www. Rejsearbejdere.dk
REJSEARBEJDERE. DKSide 2 af 2Det rammer de bornholmske pendlere, der har udgifter med dobbelt husholdning, hårdt, mener han.- Det her kan vi ikke stiltiende se på, siger Bjarne Kristiansen og fortsætter:- Vi hører den ene gang efter den anden, at vi skal klare os selv i yderområderne. Det eneste vi beder om er noglerammebetingelser, der gør det muligt for os. Og her ser vi endnu en gang, at man tager en af mulighederne fra os,siger han.Bjarne Kristiansen vil rejse problemet, når kommunen skal diskutere udviklingsaftale med regeringen.Jeppe Kofod: Skattelettelser giver ikke nye jobs01. maj 2009 16.10 Rønne.Det var den hastigt voksende arbejdsløshed, som var hovedtemaet, da det bornholmske folketingsmedlem,socialdemokraten Jeppe Kofod i eftermiddags holdt tale ved det fælles 1. maj - arrangement på Galløkken i Rønne.Han tog udgangspunkt i de bornholmske arbejdsløshedstal i Metal, 3F og Træ - Industri- Byg, hvor mellem 17 og25 % af medlemmerne er ledige lige nu.Store forskelle i dansk politik- De tiltag regeringen har lavet indtil nu løser ikke arbejdsløshedsproblemet, hverken her på Bornholm eller i restenaf landet. Regeringen pumper penge ud via SP, renoveringspuljen og skattelettelser - men det giver ikke særligmange arbejdspladser, sagde Jeppe Kofod.Han henviste i stedet til Socialdemokraternes vækstpakke, som ifølge Jeppe Kofod vil skabe 42.000 arbejdspladser.- Vi vil satse på investeringer i vedvarende energi, modernisering af den offentlige sektor og i uddannelse.Skattelettelser til de rigeste giver desværre ikke nye jobs. Forskellene i dansk politik har sjældent været tydeligere,understregede Jeppe Kofod.
Pendlere må betale dyrt for skattereform.AfNiels Ole Krogh

FRADRAG:

Dansk arbejdskraft undervejs i udlandet og herhjemme er kommet i klemme i skattereformen.Nedsættelse af skatten er blandt meget andet finansieret af, at der sættes loft over, hvor meget rejsearbejdernekan trække fra for at kompensere for udgifter til kost og logi. Hidtil har det været 200.000 kroner. Nu heddergrænsen 50.000 kroner.– Det er helt ude i hampen. Det vil jo blot betyde, at ingen vil søge den slags job, når de ikke kan få dækket deresudgifter, siger formanden for Rejsearbejder.dk, Hans Erik Meyer, Aabenraa.Brancheorganisationen Dansk Erhverv er enig.– Det er helt klart et problem. Fradraget er med til at få hele logistikken i Danmark til at glide. Lige nu medstigende arbejdsløshed er det måske ikke så stort et problem, men det vil ramme os i nakken, når hjulenebegynder at snurre igen, siger cheføkonom Jens Brendstrup.Han erkender dog, at skattelettelserne rammer bredt.– Men det er en ringe trøst for den medarbejder, der får skåret så drastisk i sit fradrag, siger Jens Brendstrup.Rådgiver for skatteministeren Peter Høyer svarer:– Der er fortsat mulighed for at få fradrag. Dels kan du rejse efter regning og dels kan arbejdsgiveren udbetaleskattefrie diæter, siger han.Peter Høyer peger på, at ændringen af rejsereglerne længe er blevet efterlyst af blandt andet fagforeninger.– Baggrunden er jo den, at EU-borgere fra andre lande kan arbejde stort set skattefrit i Danmark med baggrund ireglerne. Det var politisk uholdbart, siger Peter Høyer.Dansk Erhverv tror på, at reglerne vil blive ændret, når problemerne viser sig i praksis.
Formand: Hans Erik Meyer Nørrebyvej 55, Løjt Kirkeby, 6200 Aabenraa Tel: 74 61 83 51, Mobil: 40 18 76 48 E-mail: [email protected]Kasser: Johannes Classen. Klosterbakken 54. 6230. Rødekro. Tlf.: 74 69 3145. E-mail: [email protected]Hjemmeside: www. Rejsearbejdere.dk