Vi kontakter udvalget for at gøre opmærksom på et privat tiltag i Svendborg og på Langeland der har fået rigtig god succes for de vanskelige Matchgrupper 4 og 5. Vi kalder kursusforløbet for TTA hvilket står for "tilbage til arbejdmarkedet". Det kan være lidt misvisende da en meget stor del af borgerne ikke tidligere har haft tilknytning til arbejdsmarkedet.

Som det er i dag er vores funktion at være en slags barrierrenedbrydende forskole ifht. borgerens mulighed for at kunne deltage i ordinære arbejdsmarkeds og uddannelsetilbud.
Vi oplever af og til at borgere der har gået i vores tilbud i en længere periode, og er klar til at rykke op i matchgruppe, faktisk tabes på gulvet fordi der ofte mangler kontiuitet i det videre forløb. Ikke af ond vilje i Jobcentrene, men nærmere pga. af at de sidder med massive sagsbunker.
Men for borgeren nytter det jo ikke, at når man står og er klar, så bliver efterladt på kontanthjælp i hele eller halve år. Så er det forfra igen med endnu ringere muligheder for fremtidig tilknytning til arbejdsmarkedet.

DambyHahn er Sydfyns største privatpraktiserende psykologvirksomhed. Virksomheden er delt op i 4 afdelinger: Klinikken, Erhvervspsykologerne, Arbejdsmarkedskurser og Sundhedsordning.

Vi har vedhæftet en fil med en beskrivelse af indsatsen samt mål.
Vi er desuden ved at indlede et samarbejde med Kerteminde Kommune. Vi vil gerne udvikle vores tilbud yderligere så vi kan fastholde borgeren hele vejen frem til målet, - nemlig beskæftigelse.

Har I kendskab til om der findes puljemidler/andet man kan søge hvis vi skal kunne udvikle vores projekt?
Vi er overbevist om at vores måde at håndtere denne gruppe af borgere er vældig frugtbar og vil kunne spare samfundet for mange forgæves forsøg på aktivering. Alene det at vi ikke er en offentlig instans giver os et væsentligt forspring i forsøget på at nå denne type borgere. Vi opnår hurtigt et tillidsforhold der smitter af på borgerens generelle holdning til myndigheder.

Skal iøvrigt lige henvise til artikel i Fyens Stifttidende i dag. Kan læses på nettet i flg. udgave:
http://www.fyens.dk/article/1213751:Svendborg--Et-skridt-mod-et-mere-normalt-liv

Mvh. Jan Christiansen. Udviklingskonsulent. DambyHahn. Direkte 25187637