Beskrivelse og mål for TTA-K.

 

TTA henvender sig til modtagere af kontanthjælp i matchgruppe 4 og 5, der har barrierer ifht. til en fremtidig tilknytning til arbejdsmarkedet.

 

Målgruppen er oftest borgere, der aldrig eller kun i meget ringe udstrækning har haft tilknytning til arbejdsmarkedet.

 

Deltagernes baggrund er i reglen præget af opvækst under ringe sociale vilkår - ofte gennem generationer - præget af svigt, misbrug og vold. Disse svigt og generelt lavt selvværd, mangel på selvindsigt og forståelse for almindelige sociale og samfundsmæssige sammenhænge gør, at der ofte ophobes en vrede og magtesløshed hos borgeren. Vreden rettes ikke sjældent mod systemet, mod sagsbehandlere og andre myndigheds personer, hvilket gør det meget vanskelig for sagsbehandleren at opnå et tillidsfuldt samarbejde med borgeren.

 

Kendetegnende for denne gruppe er, at det pga. borgerens psykiske eller sociale problematikker ikke tidligere har været muligt for ham eller hende, at fastholde eller blot møde frem til almindelige arbejdsmarkeds/udannelsesforberedende kurser. Ofte er misbrugsproblematikker en væsentlig del af borgerens liv. Mindst 80% af deltagerne har disse problematikker, idet de enten er børn af misbrugere, pårørende til misbrugere eller selv tidligere har haft et aktivt misbrug.

 

En betingelse for at deltage på TTA er at man ikke har et aktivt misbrug af personligheds-forandrende karakter idet det i udpræget grad forhindrer deltageren i at arbejde med de grundlæggende problematikker der ligger bag et misbrug. Desuden kan misbrugsadfærd være ødelæggende for de andre deltageres udbytte af forløbet.

 

Der vil dog altid kunne lægges en sagsmæssig vurdering til grund for om der skal gives dispensation, hvis et misbrug skønnes at være på et svagt og stabilt vedligeholdende niveau og at deltageren vurderes at kunne have et godt udbytte af at deltage.

 

DambyHahn TTA er et privat tilbud hvor det er muligt at etablere et dybtgående tillidsforhold, der muliggør at igangsætte et progressivt personligt udviklingsforløb.

 

Erfaringerne viser med tydelighed at muligheden for at møde borgeren i ”øjenhøjde” i gennem længere tid, er af grundlæggende betydning ifht. at skabe de nødvendige psykosociale forandrings-processer.

 

MÃ¥let med kurset er:

·        Opkvalificering af borgerens psykiske og sociale kompetencer, sÃ¥ledes at det bliver muligt for borgeren at kunne modtage og have udbytte af almindelige arbejdsmarkeds/eller uddannelsesforberedende tiltag.

·        Opkvalificering af borgerens personlige handleberedskab, gennem udvidet kendskab til almindelige sociale og samfundsmæssige sammenhænge.

·        At reducere de psykiske eller sociale barrierer, der forhindrer borgeren i at kunne deltage i, kunne fastholde eller have udbytte af, anden arbejdsmarkedsforberedende indsats.

 

Middel og metode:

 

 

 

 

 

 

Der arbejdes med:

 

Typiske tematiske emner:

·        Angst/fobi, Misbrug, stress og depression.

·        Social- og emotionel intelligens.

·        ADL. F.eks hvad stÃ¥r der i brevet fra myndighederne. Eller besøg pÃ¥ biblioteket.

·        Sund kost og motion. Ugentligt besøg i fittness.dk med deltagende udviklingskonsulent. Gratis medlemskab til Fittnes.dk i hele kursusforløbet..