Til arbejdsmarkedsudvalget                                              250209

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg er dybt bekymret over de nye lovforslag ang. Jobcentrene og den fremtid den varsler for de ledige, virksomhederne og os der arbejder der.

Jeg har været ansat i Arbejdsformidlingen i en del år og skal nu se at vores arbejde bliver totalt ødelagt af kommunaliseringen. Vi er blevet sprængt i atomer – vi og vores arbejde er lagt ud i kommunerne, hvor man slet ikke kan overkomme arbejdsopgaverne til stor skade for de ledige og virksomhederne – vi er alt for små til at give en ordentlig behandling til vores ”kunder”. De kommunale Jobcentre har ingen tradition for at arbejde med så stor en arbejdsopgave og den bliver jo større dag for dag .

De kommunale it-systemer kan slet ikke det samme som Statens it-systemer kan. De er ikke landsdækkende og der er flere forskellige systemer der bliver brugt i de forskellige kommuner. Et af de systemer som en del af kommunerne vil bruge, er en dårlig kopi af Arbejdsformidlingens gamle it-system (AMANDA) og med masser af fejl og mangler.

Hvorfor pålægger I ikke kommunerne at bruge Statens ”Arbejdsmarkedsportalen” som er landsdækkende og som fungerer rigtig godt? Et af de helt store problemer bliver de kommunale it-systemer som bliver et tilbageskridt af de helt store.

Jeg håber at I vil overveje dette lovforslag igen og i det mindste rette det til, så os der arbejder i Jobcentrene og ved hvordan hverdag er, har bare en lille bitte chance for at få tingene til at fungere.

 

 

Med venlig hilsen

 

Arbedsmarkedskonsulent

 

Lilli Pedersen

Mølleagervej 4

4623 Ll. Skensved

[email protected]