Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 43, som Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg har stillet til justitsministeren den 22. maj 2008 vedrørende forslag til lov om arbejdsgivers brug af jobklausuler (L 81).

 

 

 

Lene Espersen

/

 Ole Hasselgaard

 


Spørgsmål nr. 43 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg vedrørende forslag til lov om arbejdsgivers brug af jobklausuler (L 81):

 

”Ministeren bedes oplyse, hvorvidt der vil være tale om ekspropriation, såfremt der indsættes en overgangsbestemmelse med et varsel på 6 måneder for eksisterende jobklausuler og en dispensationsbestemmelse for virksomheder, der rammes atypisk hårdt, i lovforslaget?”

 

Svar:

 

Der henvises til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 40.

 

Som anført i denne besvarelse (pkt. 4) er en dispensationsordning efter Justitsministeriets opfattelse ikke egnet på det foreliggende område, hvor der er tale om en lovgivning, der regulerer gyldigheden af privatretlige aftaler mellem 2 parter, og hvor der altså i givet fald ville være tale om, at en offentlig myndighed – f.eks. Beskæftigelsesministeriet – skulle tage stilling til gyldigheden af privatretlige aftaler. Hertil kommer, at en sådan dispensationsordning ville blive særdeles vanskelig at administrere.