Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 1 (L 38), som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 14. januar 2008.

 

 

 

Lene Espersen

/

Barbara Bertelsen

 


Spørgsmål nr. 1 (L 38) fra Folketingets Retsudvalg:

 

”Hvordan definerer ministeren en hooligan?”

 

Svar:

 

I Politikens store nye nudansk ordbog (1997, 1. udgave, 2. oplag) defineres en hooligan som en tilskuer, der opfører sig voldeligt i forbindelse med en fodboldkamp.

 

I bemærkningerne til lovforslaget anvendes begrebet hooligan i forbindelse med beskrivelsen af de tilbagevendende problemer med voldelige uroligheder i tilknytning til fodboldkampe – fænomenet hooliganisme, om man vil – som er hele baggrunden for lovforslaget. Her skal begrebet hooligan naturligvis forstås i overensstemmelse med den almindelige forståelse af begrebet, jf. bl.a. pkt. 1.1., 2, 3.4.1. og 3.4.3. i de almindelige bemærkninger.

 

Det skal i den forbindelse bemærkes, at begrebet hooligan ikke anvendes i udkastet til lovtekst – f.eks. er de konkrete betingelser for at meddele en generel karantæne detaljeret reguleret i lovforslagets § 2, stk. 1, jf. i øvrigt den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 2.