Folketingets Trafikudvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             7. marts 2008

J nr.             400-11

  

 

Trafikudvalget har i brev af 21. januar 2008 stillet mig følgende spørgsmål 3 vedrørende L 33 – Forslag til lov om ændring af lov om offentlige veje og lov om private fællesveje (Gennemførelse af internationale konventioner og EU-regler), som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 3:

 

"Vil ministeren tage initiativ til, at bestemmelserne i Rådsdirektiv 2004/54/EF af 29. april 2004 om minimumssikkerhedskrav for tunneller, også kommer til at omfatte tunneller, der har en længde på mindre end 500 meter?"

 

Svar:

 

Tunneller under 500 m er ikke omfattet af direktivet. For tunneler under 500 m gælder i dag ikke særlige regler om sikkerhed.  En eventuel beslutning om at anvende direktivets bestemmelser helt eller delvist på tunneller med en længde på mindre end 500 m vil i givet fald være begrundet i et ønske om generelt at forbedre sikkerhedsniveauet i danske vejtunneller. Vejdirektoratet vil i forbindelse med det løbende vejregelarbejde vurdere behovet for sådanne forbedringer. I overvejelserne vil blive inddraget erfaringer og beslutninger fra andre EU-lande.

 


Med venlig hilsen

 

 

Carina Christensen